Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of het echt een hummus is, je kunt het ook een aspergeschillen dip noemen, maakt niet uit…….het is gewoon verbazingwekkend lekker geworden.

 

No waste

 

Eigenlijk kunnen we veel minder voedsel weggooien dan we denken. Zo kan je de stengel van broccoli of bloemkool heel goed eten of gebruiken in een soep. Zelfs de bladeren van bloemkool kan je eten. Rooster ze in de oven of gooi ze ook in de soep. We gooien veel te veel eten weg en dat is zonde.

 

Wist je dat 1/3 deel van ons voedsel in de vuilnis beland? Wij smijten per jaar ongeveer 50 kilo per persoon aan eten weg! En dat is zonde … niet alleen voor het milieu maar ook vanwege het geld! Bewust inkopen en koken en het eten op de juiste manier bewaren, kan al een afvalberg schelen.
Niet alleen de verse producten belanden in de vuilnisemmer, maar ook houdbare producten worden veel te vaak weggegooid. Check mijn blog: Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan om te lezen hoe je wat bewuster hiermee kunt omgaan.

 

Je zou denken dat je van de schillen van asperges niets meer kunt doen, maar het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn ze wat draderig en taai, maar als je ze lang genoeg kookt, zo’n 30 minuten, dan kan je er nog van alles van maken.
Je hebt wel een goede keukenmachine nodig, die de schillen goed kan pureren, daar moet ik eerlijk in zijn. Maar als je die hebt kan je deze te lekkere dip van maken.

 

Tip:

 

Ik heb diverse bijzondere hummus recepten op de site staan zoals bijvoorbeeld deze Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus. Zoek ze maar eens op.

 

 

Recept Hummus gemaakt van aspergeschillen: