Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken. Erwtensoep of snert Over de hele wereld […]
Ik bak nooit oliebollen met oudjaar, maar wel appelflappen of appelbeignets. Die vind ik wel lekker, oliebollen dus niet. Daarom ben ik altijd op zoek naar alternatieven die ik eten kan en de rest van de familie ook lekker vindt. Vandaag heb ik deze luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten gebakken en ze vielen goed […]
Raclette is een typisch Zwitsers gerecht. Het is eigenlijk niets meer dan gesmolten kaas en gekookte aardappelen. Daarbij wordt nog wat vleeswaren in de vorm van rauwe ham of plakjes worst zoals salami en zure augurkjes en/of uitjes bij geserveerd. Het is een stevige kost, meer geschikt voor een winterse avond. Je hebt het misschien […]
Ik lust geen oliebollen, maar als alternatief maak ik graag deze kleine luchtige ricotta bollen op oudejaarsavond. Ze lijken een beetje op luchtige donuts. Ik heb ze gevuld met gedroogde cranberries en chocodrops, maar je kunt er natuurlijk ook rozijnen, noten, etc. in verwerken. Dus als jij ook niet van die zware oliebollen houdt, maak […]
Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout. Ragout Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]
De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]
En weer zo’n feestelijk gerecht. Deze eendenborst met chutney en pastinaakpuree maak je voor een speciaal etentje thuis. Je kunt de chutney en pastinaakpuree eventueel van te voren bereiden en dan op de avond zelf opwarmen. Dan hoef je alleen nog maar de eend te bakken. Gemak dient de mens. Eend Eendenborst bakken […]
Deze Chocolade truffels met een kick zijn een zoete chocolade traktatie voor iedereen die wel van een beetje pit houdt. Ik heb de ganache namelijk op smaak gebracht met een pittige saus. Verrukkelijke spicy chocolade truffels. Deze chocolade bommetjes zijn super decadent en super makkelijk te maken. Kick De kick in de truffels […]
Ik had heel veel tamme kastanjes gekregen van een dorpsgenoot. Een deel heb ik gebruikt voor andere recepten en een deel had ik in de vriezer gedaan. Hiermee heb ik deze heerlijke romige pastinaak en kastanje soep van gemaakt. Een lekker soepje voor in de winter. Het is ook een feestelijk soepje, helemaal geschikt als […]
Als je eens een bijzonder gerecht wild serveren op een speciaal etentje bij jou thuis, maak dan deze Hertenbiefstuk met vijgen portsaus. Eigenlijk is het helemaal geen moeilijk gerecht om te maken, maar je scoort wel hoge ogen ermee. Hert Het vlees van de hert is iets sterker dan dat van ree. Het […]