Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]
In de Flevourbox van mei zaten o.a. uien, knoflookpuree, oesterzwammen en vrije uitloop eieren uit onze mooie Flevopolder. Ik heb deze vier producten gecombineerd in een heerlijke vegetarische frittata met oesterzwammen. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een complete maaltijd. En als je wat overhoudt, dan eet je het de volgende koud […]
In de Flevourbox van mei zaten o.a. weer die heerlijke Libanese platte broden. Ik heb er al een paar lekkere gerechten mee gemaakt en nu is het een flatbreadtosti met groene asperges en feta geworden. Omdat het de tijd van asperges en daslook is, heb ik dit verwerkt in deze heerlijke tosti’s. Dit gerecht is […]
Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]
Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Twee vriendinnen van manlief die iets heel leuks geregeld hadden voor hem, wilde ik verassen met iets lekkers. Het is deze chocolade fudge met rum […]
Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]
Ik heb een makkelijk te maken en smakelijk gerecht voor jullie. Met deze heerlijke kipgehaktballetjes in een saus met parelcouscous heb je Marokkaanse smaken te pakken. Je zou in plaats van kipgehakt ook blokjes kipfilet, kipdijfilet, vis, lamsgehaktballetjes, vegetarische balletjes of vegetarische kipstukjes kunnen gebruiken. Kipgehakt Ik ben gek op kipgehakt, je kunt […]
In een Foodybox zaten 2 verpakkingen fruitmoesjes. Nu kan ik ze aan de kleinkinderen geven, die vinden dat vast wel lekker. Maar ik wilde er toch iets mee doen en omdat ik al heel lang geen muffins gemaakt had, dacht ik laat ik het eens verwerken hierin. Het zijn fruitige muffins met abrikozen geworden en […]
Het bekende zandkoekje uit de UK is lekker zacht en flaky, dit wil je proberen! Meestal worden ze verkocht in langwerpige koekjes, maar ook wel als ronde koekjes. Ik heb een hele grote koek gebakken en die in punten gesneden. En ik kan je verklappen dat die erg snel op waren! Ga jij ook deze […]
Ik had die lekkere Dukkah van Souq gekregen en nog lamshaasjes in de vriezer liggen. Die twee leken mij een goede combinatie en daarom aten wij vandaag dukkah lamshaasjes met tahinsaus. En het was inderdaad een heerlijke combi, vooral met de groene tahinsaus die ik van daslook gemaakt had. De dukkah geeft het lamsvlees een […]