Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]

koningsoesterzwammen

Pastinaaksoep met saffraan

Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]

Peulvruchten curry met spinazie

Peulvruchten curry met spinazie

Ik heb een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht voor jullie. Je kunt het als soep of als curry serveren, wat jou maar lekker lijkt. Deze peulvruchten curry met spinazie is lekker met gekookte witte rijst of met naanbrood. Zo’n bowl met curry is comfort food ten top. Niet te spicy maar wel lekker […]

Gevulde pompoen op de Big Green Egg

Gevulde pompoen op de Big Green Egg

Rond Halloween is een pompoen dé must-have in huis. Zo is het erg leuk om een pompoen uit te hollen, van een gezichtje te voorzien en er een lichtje in te plaatsen. Heb je een uitgeholde pompoen over? Overweeg dan om hem te vullen en vervolgens te bereiden op de Big Green Egg. Pompoen is […]

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij […]

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Wij zijn voor mijn moeders 90e verjaardag met haar naar Istanbul gegaan. Ze was daar al eens eerder geweest en vond dat toen zo mooi en dat wilde ze graag nogmaals met ons beleven. Dit is een fantastische week geweest waar we heel veel gezien en gedaan hebben. En natuurlijk ontzettend lekker gegeten hebben. Ik […]

Geroosterde aubergine soep

Geroosterde aubergine soep

Ik wil dit jaar van zoveel mogelijk soorten groenten een soep maken. Omdat ik gek ben op aubergines, moest hiervan natuurlijk ook een soepje gemaakt worden. Het is deze geroosterde aubergine soep geworden. En lekker dat het was! Ben jij ook zo gek op aubergine, probeer deze soep dan snel. Een romige vegetarische/vegan soep met […]

Miso orzotto met paddenstoelen

Miso orzotto met paddenstoelen

Het is herfst en ik heb lekker veel paddenstoelen gekocht bij mijn groenteboer. Ik wilde eerst een risotto maken met de paddenstoelen, maar het is een heerlijke vegetarische miso orzotto met paddenstoelen geworden. Een bord vol met umami door de miso, sojasaus en natuurlijk die lekkere verschillende soorten paddenstoelen. Een echt herfstgerecht.   Orzo   […]

Pizza met king boleet paddenstoelen

Pizza met king boleet paddenstoelen

Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen. In deze tijd zijn er behalve de gekweekte paddenstoelen ook de wilde paddenstoelen verkrijgbaar. De gekweekte paddenstoelen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de herfst is echt de tijd voor de meeste wilde paddenstoelen. Ik had heel veel soorten paddenstoelen bij mijn groenteboer gekocht, een deel heb ik […]

Salade met bietjes, vijgen en feta

Salade met bietjes, vijgen en feta

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden