Het is kersentijd, heerlijk. Kersen zijn lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook verwerken in hartige of zoete gerechten en natuurlijk ook in drankjes. Laten we de zomer vieren met deze zalige kersen munt mocktail. Je kunt er ook een cocktail van maken door er een scheutje drank in te doen zoals bijvoorbeeld een witte rum, maar dat hoeft niet. Het drankje is op zich al lekker genoeg en de hele familie kan ervan genieten.

 

Kersen

 

In juni tot (en met) augustus is het kersentijd. Wij zijn er gek op en als ze in het seizoen zijn, koop ik elke week wel een zak vol bij mijn groenteboer. Omdat we ze zo veel eten en omdat ik ze ook wel veel gebruik in de keuken, heb ik ooit eens een handige kersenontpitter gekocht. Super handig!

 

Dit zomerfruit is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens super gezond voor ons. Redenen genoeg om ze te kopen. Kersen hebben weinig calorieën, ze werken ontstekingsremmend, kunnen ontstekingspijnen verlichten en zijn goed voor onze darmen omdat ze zo veel vezels bevatten.
Het zijn ook nog eens vitaminebommetjes en het schijnt dat een glas kersensap een goede nachtrust kan bevorderen omdat kersen een natuurlijke melatonine bron zijn.

 

Ben jij ook zo dol op kersen, dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor jou. Zoals deze Broodpudding met kersen en chocola, Rode bieten kersen soep, Kersenjam met chiazaadjes, Kersen en rabarbersmoothie, te lekkere Kersensorbet en een Salade met gerookte kip en kersen. Zo zie je maar hoe veelzijdig de kers kan zijn.

 

Mocktails

 

Mocktails zijn cocktails maar dan zonder alcohol. Mocktail komt van het Engelse woord mock. To mock up betekent foppen of voor de gek houden. Je wordt dus voor de gek gehouden, omdat het lijkt of je een cocktail drinkt, maar je drinkt eigenlijk een lekker drankje wat op een cocktail lijkt maar dan zonder alcohol.

 

Siropen

 

Ik had een cocktailsetje met siropen van Monin gekocht bij mijn slijter. Tijd om ermee te gaan experimenteren. Nou dit eerste drankje is al goed gelukt moet ik zeggen.
De andere siropen die in dit pakketje zitten zijn: passievrucht, aardbei, kokos en vlierbloesem. Dat worden vast ook wel heerlijke drankjes, jullie zullen ze nog wel voorbij zien komen.

 

Tips:

 

Als je van een zoet drankje houdt, dan gebruik je 7-up of sprite in dit drankje, anders is bruisend water een goed en fris alternatief.
En met een scheutje witte rum maak je er weer een te lekkere cocktail van.

 

 

Recept Kersen munt mocktail: