Deze koffie amandel en banaansmoothie is een echte kickstart van je dag of lekker als tussendoortje. En het voordeel ervan is dat je het eventueel ’s avonds kan klaarmaken, zet het dan afgesloten in de koelkast en de volgende morgen staat er een heerlijk drankje voor je klaar en kan je die dag er weer tegenaan.
Dit is zo’n snelle, gemakkelijke en heerlijke manier om je ochtend te beginnen. De amandelpasta en haver geven de smoothie een ongelooflijk zachte, romige textuur. Ik gebruik hiervoor ook graag amandelmelk, maar voel je vrij om dit te vervangen door je favoriete (plantaardige) alternatief.

 

Smoothies

 

Deze smoothie is de perfecte opkikker om je ochtend mee te beginnen. Het is heerlijk smeuïg en romig dankzij de banaan. Met een bereidingstijd van begin tot eind van minder dan 5 minuten is het een geweldige manier om je ochtend gezond te beginnen. Deze smoothie is vegan, zuivelvrij en glutenvrij. Mijn ochtendroutine bestaat meestal uit koffie gevolgd door een smoothie, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat ik ze tot één combineerde. Hoewel frappuccino’s en andere ijskoffiedranken heerlijk zijn, zitten ze meestal boordevol room en suiker. In deze lichtere versie creëren een bevroren banaan en amandelpasta een romige, dikke en lichtzoete basis waarvan je zou zweren dat het gemaakt is met ijs.

 

Ingrediënten:

 

Bevroren banaan, is zomers mijn favoriete ingrediënt voor bijna alle smoothies. Het helpt smoothies te verdikken en voegt natuurlijke zoetheid toe. Snijd ze in plakjes, doe ze in een diepvrieszakje en vries ze de avond ervoor in.

Melk, je kunt elk melkalternatief naar keuze gebruiken. Ik gebruik graag amandelmelk vanwege de milde smaak en lichtheid. Kokosmelk geeft de smoothie een rijke smaak en dikke (zelfs romiger) consistentie.

Koffie, zet de avond ervoor sterke espresso’s, laat dit afkoelen en zet eventueel in de koelkast. De koffie voegt de perfecte kick van smaak toe.

Amandelpasta* kan je kopen in een natuurwinkel of grotere supermarkt, maar hier lees je hoe je heel makkelijk lekkere notenpasta’s zelf kunt maken. Als je de smoothie niet zoet genoeg vindt, kan je eventueel nog wat honing toevoegen.

Havermout, maakt de smoothie meer vullend en zal extra vezels toevoegen.

Proteïnepoeder vanille, voeg gerust een schep collageen of eiwitpoeder toe voor extra proteïne.

Als je alle ingrediënten hebt, hoef je het alleen nog maar in je blender te gooien en mixen maar. Ik zei toch dat het makkelijk zou zijn, nietwaar!

 

Meer heerlijke drankjes met koffie:

Vietnamese koffie milkshake
Dalgona koffie
Koffie kokos milkshake
Chai koffie latte
Banoffee coffee
Koffie kokos smoothie

 

Tips:

 

Bedenk de avond tevoren dat je deze smoothie wilt maken, het is namelijk het lekkerst als je bevroren bananen hiervoor gebruikt.

De smoothie blijft 2 dagen goed in de koelkast, of je kunt de helft invriezen om er later van te genieten.

 

 

Recept Koffie amandel en banaansmoothie: