Ik had nog een halve in de oven gegaarde muskaat pompoen over en heb daar deze goddelijk lekkere overnight oats met pompoen van gemaakt. De pompoen eerst gepureerd tot een mooie gladde massa en dit met de havervlokken en yoghurt gemengd. Op smaak gebracht met speculaaskruiden en vanille proteïnepoeder. Zo wil je de dag toch beginnen, nietwaar?

 

Overnight oats

 

Koude havermoutpap oftewel overnight oats is een heel lekker en makkelijk te maken ontbijt of tussendoortje. Soms is het zo lekker dat je het zelfs als nagerecht kunt nuttigen. Het voordeel hiervan is dat je het ’s avonds in een paar minuutjes klaarmaakt en dan staat er ’s morgens een heerlijk ontbijt op jou te wachten. Geen werk eraan, even genieten en dan aan de dag beginnen.

 

Wij ontbijten elke morgen en ik probeer elke dag een ander ontbijt klaar te zetten. Vaak is het overnight oats. Hiervan staan verschillende recepten op de site. Maar chiapudding, muffins, pancakes, kwark of yoghurt met fruit en zelfgemaakte granola is ook favoriet hier.
Nu had ik een halve pompoen over van deze zalige Pompoen cupcakes. Uit zelfbehoud heb ik niet nog meer van die cupcakes gemaakt, want ze waren echt verleidelijk lekker en heel snel op. Dus toen ik zat te bedenken wat ik voor ontbijt voor de volgende ochtend zou gaan maken, bedacht ik mij ineens dat ik nog pompoenpuree in de koelkast had liggen. Nou ik kan je vertellen dat het een verwenontbijtje geworden is.

 

En nog zulke verwenontbijtjes met havervlokken zijn deze Overnight oats met cacao en pindakaas en Pêche Melba overnight oats. Probeer die ook eens.

 

Pompoenen

 

Tja ik ben nu eenmaal gek op pompoen. Zodra het herfst is, ga ik pompoenen hamsteren. En dan vliegen de pompoenrecepten je om de oren, maar het blijft gewoon lekker. Pompoenen zijn zo veelzijdig, je kunt zo in heel veel verschillende recepten verwerken. Ik denk dat ik wel 70(!)recepten met pompoen op de site heb staan. Zoek ze maar eens op.

 

In mijn blog over pompoenen lees je alles over de verschillende soorten pompoen en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.
En ik heb ook nog een blog geschreven over hoe je pompoenen het beste kunt schillen en in stukken kunt snijden, want ja dat blijft toch wel een dingetje hè?

 

Ik heb de pompoenpuree* dus zelf gemaakt. En dat is helemaal niet moeilijk en wel zo lekker. Ik heb de pompoen doormidden gesneden en de zaadjes eruit gelepeld. Toen met de snijkanten naar beneden op een ovenplaat gelegd en 45 minuten in een hete oven (200˚C) gegaard. Laat dit dan afkoelen en dan kan je heel makkelijk de schil eraf pellen of anders lepel je het vruchtvlees uit de schil. Pureer dit in een keukenmachine of met een staafmixer glad en je hebt pompoenpuree.

 

 

Recept Overnight oats met pompoen: