Ik had een paar pompoenen gekocht in de aanbieding en de meeste hiervan had ik al verwerkt in lekkere recepten. Er bleef nog een kleine muskaatpompoen over. Omdat deze pompoen zo zoet is, is deze heel erg geschikt om in zoete recepten te verwerken. Ik heb van deze pompoen heerlijke pompoen cupcakes met topping gemaakt. Ze zijn zo smeuïg, super fluffy en zo lekker als een gebakje.

 

Pompoenen

 

Tja wat zal ik zeggen, ik ben gewoon gek op pompoen. Zodra het herfst is, kan ik het niet laten om ze te kopen. En ja de pompoenrecepten vliegen je om de oren in deze tijd, maar het blijft lekker. Vooral omdat pompoenen zo veelzijdig zijn, je kunt zo in zoveel verschillende recepten verwerken. Ik geloof dat ik wel 70(!) pompoenrecepten op de site heb staan. Van hartige tot zoete taarten, cakes, salades tot aan pompoenhummus, soep en stoofgerechten aan toe. Zoek ze maar eens op.

 

In mijn blog over pompoenen lees je alles over de verschillende soorten pompoen en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.
En ik heb ook nog een blog geschreven over hoe je pompoenen het beste kunt schillen en in stukken kunt snijden, want ja dat blijft toch wel een dingetje hè?

 

Ik heb de pompoenpuree* zelf gemaakt. Je schijnt dit in blikken te kunnen kopen, maar ik heb het nog nooit gezien in mijn supermarkt. En zelf puree maken is helemaal niet moeilijk en wel zo lekker. Ik heb de pompoen doormidden gesneden en de zaadjes eruit gelepeld. Toen met de snijkanten naar beneden op een ovenplaat gelegd en 45 minuten in een hete oven (200˚C) gegaard. Laat dit dan afkoelen en dan kan je heel makkelijk de schil eraf pellen of anders lepel je het vruchtvlees uit de schil. Pureer dit in een keukenmachine of met een staafmixer glad en je hebt pompoenpuree.

 

Topping

 

Ik ben eigenlijk niet zo’n bakster, maar aan simpele koekjes en cupcakes wil ik mij nog wel eens wagen. Maar toen ik een botercrème** met witte chocolade van Simply Create mocht ontvangen, wilde ik er toch iets mee doen. Taart bakken? Nee, ben niet zo van de taarten. Dan maar cupcakes en deze aftoppen met deze lekkere botercrème. Dat ziet er gelijk een stuk feestelijker uit. Hoewel de cupcakes zo al lekker zijn, worden het toch echt wel verwen cakejes met de botercrème erop. Natuurlijk kan je zelf een topping maken, maar gemak dient de mens, althans voor mij. Nu zet je in een handomdraai feestelijke cupcakes op tafel. Want feestelijk en lekker zijn ze. Leuk idee om bijvoorbeeld met de feestdagen te maken?

 

 

Recept Pompoen cupcakes met topping: