Deze rode salade met peultjes en erwtjes is knapperig, licht en verfrissend. Dit snelle bijgerecht, gemengd met een lekkere dressing, is in minder dan 20 minuten klaar.
De geblancheerde peultjes geven deze lichte zomersalade een bevredigende crunch.
De salade is een explosie van kleuren, smaken en texturen en door de ingrediënten is het perfect om te maken voor bij de barbecue of als snel bijgerecht voor lunch of diner.

Rode salade met peultjes en erwtjes

 

Peulvruchten

 

Zowel de peultjes als erwten zijn een soort peulvruchten.
Peultjes zijn meestal te vinden in het gekoelde gangpad van de supermarkt. Er zijn veel groente- en andere ingrediëntenopties die net zo lekker zullen zijn.
Sugarsnaps kunnen ook worden gebruikt. Ze hebben een vergelijkbare crunch, maar zijn iets boller van vorm. Peultjes hebben een stevig buitenste draadje dat gemakkelijk te verwijderen is. Breek het uiteinde van de steel af en het draadje kan je eraf trekken.

 

Erwten staan bekend als suikererwten vanwege hun onmiskenbare aanhoudende zoetheid en superkrokante beet. Je kunt ze vers kopen, maar uit de diepvries is net zo lekker.
Het mooie van deze groente is dat je ze rauw kunt eten of even kunt blancheren.

 

Waarbij

 

Serveer rode salade met peultjes en erwtjes als bijgerecht met gebakken zalm, gegrilde kip, garnalen, rundvlees of tofu, voor een vegetarisch alternatief. Snijd of hak de kip of biefstuk in hapklare stukjes en meng ze met de salade voor een meer vullende, op zichzelf staande schotel.
Dit zou ook een mooie, koolhydraatarme aanvulling zijn op bijgerechten zoals een rustieke aardappelsalade, gestoomde rijst of bloemkoolrijst.

 

Meer snelle en gemakkelijke salades:

 

Rode bietensalade met feta en rode ui
Salade van raapstelen en avocado
Griekse salade met gebakken feta
Spinaziesalade met kidneybonen
Makreelsalade met tomaatjes en veldsla
Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas
Linzensalade met verse vijg en feta

 

Tips:

De red chard* rode sla heb ik bij de groenteboer gekocht. Je kunt het natuurlijk vervangen door een ander slasoort.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rode salade met peultjes en erwtjes: