Dit is een recept van the Kitchen Goddess Nigella Lawson. Het is een Siciliaans recept. De gerechten in Sicilië kenmerken zich door de invloeden uit de Arabische, Griekse, Spaanse en Franse keuken. De kookstijl uit deze streek lijkt daarom niet veel op de Italiaanse keuken. Er wordt in deze keuken veel citrus, saffraan, sultana’s, pijnboompitten, kaneel en nootmuskaat gebruikt als extra smaakmakers. Dit zijn de invloeden van de Arabische overheersing in het verleden. Je kunt dit dan ook terug vinden in deze Spaghetti met makreel en sultana’s.
En zo hebben alle landen die Sicilië bezet hebben zijn typische voedingsmiddelen geintroduceerd hier.

 

Maar nu even over Nigella Lawson. Ik heb al haar kookboeken omdat ik een grote fan ben van haar. Vooral van haar TV programma’s. Ze maakt koken sexy en het ziet er ook nog eens heel makkelijk en smakelijk uit. Ze is geen chef, maar een thuiskok met een uit de hand gelopen kookhobby. Heerlijk om naar te kijken. Als je dan geen zin hebt om te koken, dan weet ik het niet meer.

 

Pasta alla Norma

 

En nog zo’n typische Siciliaanse pasta is deze Pasta alla Norma. Een heerlijke vegetarische pasta, probeer die ook eens!

 

 

Recept Spaghetti met makreel en sultana’s: