Deze spaghetti met paddenstoelen is een champignonpasta die lekker sappig is en absoluut niet droog en saai, ook al is hij niet gemaakt met een tomaten- of roomsaus. Het is knoflookachtig en het is magie van zeven ingrediënten op zijn best.

 

Spaghetti

 

Dit heb je nodig voor deze champignonpasta. Je kunt elk type pasta met lange of zelfs korte pastasoorten gebruiken (zoals orecchiette, penne, orzo of macaroni). Ik heb nu volkoren spaghetti genomen, maar tagliatelle, linguine, tagliatelle, fettuccine of pappardelle is ook prima.

 

Gebruik een deel van het pasta kookwater om door de spaghetti en champignons te roeren. Het zetmeel in het water zal emulgeren (verdikken) met de olie/boter in de champignons, waardoor een gladde ‘saus’ ontstaat die aan de pasta blijft plakken. Klassieke Italiaanse kooktechniek die voor alle pasta’s wordt gebruikt.
Als je deze belangrijke stap uitvoert, waarbij je de pasta met een deel van het pastakookwater door elkaar gooit, zullen mensen denken dat je een champignonpastasaus hebt gemaakt.

 

Paddenstoelen

 

Ik heb een paddenstoelenmix zoals cantharellen, kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en beukenzwammetjes gekocht voor dit pastagerecht. Bij mijn groenteboer kan je deze los kopen en zo je eigen mix van paddenstoelen die jij lekker vindt, samenstellen.

 

Iedereen die wel eens paddenstoelen heeft gebakken, weet dat zodra de champignons de pan raken, de onderste laag de olie opzuigt, waardoor de bovenste laag droog blijft.
En terwijl je de champignons bakt, beginnen ze water uit te lekken, waardoor er vocht ontstaat.
Om de paddenstoelen gelijkmatiger te bakken, is mijn oplossing om ze in porties te bakken. Als de paddenstoelen goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en bak je het volgende portie.

 

Tips:

 

Wil je wat extra groenten aan dit pastagerecht toevoegen, probeer dit dan met een Salade van courgettelinten. Anders een Caesar salade. Of blader eens door mijn categorie Salades en kies iets wat jou lekker lijkt!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spaghetti met paddenstoelen: