Hummus gemaakt van aspergeschillen

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of […]

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!   Snijbonen   Zoals de naam het al zegt, […]

Orzo met garnalen en asperges

Orzo met garnalen en asperges

Deze orzo met garnalen en asperges wordt gemaakt van een hele speciale pasta. Namelijk de orzo pasta. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is toch echt pasta. Een heerlijk voorjaarsgerecht met asperges erin. Je kunt het warm en koud als een pasta salade eten. Goed excuus om een dubbele portie te maken, zodat […]

Speltsalade met groenten uit de polder

Speltsalade met groenten uit de polder

Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]

Gegrilde cajun zalm en baby romaine

Gegrilde cajun zalm en baby romaine

Ik vond nog een oud recept van mij welke ik nog niet eens op de site had staan. Deze gegrilde cajun zalm en baby romaine is te lekker om niet te delen met jullie. Lekker krokante en pittige gegrilde zalm met een romaine sla die ook gegrild wordt. Daarbij nog heerlijke gebakken aardappeltjes en een […]

Rabarber kokos amandelcake

Rabarber kokos amandelcake

En weer een heerlijke recept gemaakt van de lokale producten van de Flevournl foodbox die ik gekocht had om onze boeren te steunen. Van de speciale frambozen rode biologische rabarber van boer Rob Verduijn uit Zeewolde en biologische eieren van van Eierautomaatzeeasterweg uit Lelystad heb ik deze te lekkere Rabarber kokos amandelcake gemaakt.   Rabarber […]

Platbrood met oesterzwammen

Platbrood met oesterzwammen

Ik had een Flevournl foodbox besteld om onze lokale boeren te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Daarin zaten diverse producten van boeren die ik al eens bezocht had en over geschreven heb. Ik ga natuurlijk heerlijke recepten met deze ingrediënten maken en het eerste is een Libanees platbrood met oesterzwammen. Een super snel te maken […]

Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst.   Hasselback […]

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

En weer zo’n heerlijke hartige taart recept erbij op de site. Deze plaattaart met kaas en zwarte olijven is er eentje om te smullen! Ik had pas al een te lekkere hartige taart gemaakt met drie kleuren paprika’s, maar deze is ook te gek. Als je tenminste een kaasliefhebber bent en van olijven houdt.   […]

Key Lime Pie Cocktail

Key Lime Pie Cocktail

Manlief heeft 24 jaar in Florida gewoond en is gek op de bekende Key Lime Pie die daar vandaan komt. Van heb ik hem verwend met een frozen Key Lime Pie Cocktail. Tjonge wat was dat lekker zeg, niet alleen hij vond het super maar ik ook.   Key Lime Pie   Deze beroemde taart […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden