Stifado Griekse runderstoofpot

Stifado Griekse runderstoofpot

Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]

Carpaccio van geroosterde knolselderij

Carpaccio van geroosterde knolselderij

De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij.   Knolselderij […]

Stamppot knolselderij met paddenstoelen

Stamppot knolselderij met paddenstoelen

We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten. Een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten zijn toch wel de stamppotjes. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, zuurkool, andijvie, hete bliksem en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppot gerecht. Ik heb nu […]

Burrata met geroosterde tomaatjes

Burrata met geroosterde tomaatjes

Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven.   Burrata   Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar […]

Italiaans stoofvlees van rund

Italiaans stoofvlees van rund

Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel.   Stoofvlees   Dit is vlees […]

Piadine gevuld met groente en kaas

Piadina gevuld met groente en kaas

Een piadina is een dun Italiaans platbrood wat vaak in Italië als sandwich verkocht wordt. Ze worden rijkelijk gevuld met de heerlijke Italiaanse producten zoals mozzarella, Fontina, prosciutto, salami, tomaten, tonijn, sla, basilicum, etc. Ideaal voor onderweg. Je kunt een piadina koud of warm eten. Deze piadina gevuld met groente en kaas hebben wij warm […]

Venkelsalade met nectarines en feta

Venkelsalade met nectarines en feta

Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.   Feta […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.   Siciliaanse pastagerechten   Deze pasta is een gerecht uit […]

Watermeloen en burrata salade

Watermeloen en burrata salade

Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden