Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.   Burrata   Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]

Tomatensalade met warme knoflookdressing

Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]

Gazpacho van watermeloen

Gazpacho van watermeloen

Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in […]

Shoarma zalm met wortelen en yoghurt

Shoarma zalm met wortelen en yoghurt

Van die heerlijke wortelen en pastinaken uit de Flevour foodbox en de shoarmakruiden van Euroma die ik mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, heb ik gecombineerd in dit gerecht. Deze shoarma zalm met wortelen en yoghurt bereid je in de oven, je hebt dus weinig werk aan een heerlijke maaltijd.   […]

Platbrood Shakshuka pizza

Platbrood Shakshuka pizza

Ik had een Libanees platbrood over van de Flevour foodbox en wilde daar nog iets lekkers van maken. Heb even gekeken wat ik nog in de koelkast had liggen, mozzarellabolletjes, beetje gekookte spinazie en nog een paar tomaatjes op het aanrecht. Als ik dat nou eens erop leg en dan een eitje erboven breek, dan […]

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of […]

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!   Snijbonen   Zoals de naam het al zegt, […]

Orzo met garnalen en asperges

Orzo met garnalen en asperges

Deze orzo met garnalen en asperges wordt gemaakt van een hele speciale pasta. Namelijk de orzo pasta. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is toch echt pasta. Een heerlijk voorjaarsgerecht met asperges erin. Je kunt het warm en koud als een pasta salade eten. Goed excuus om een dubbele portie te maken, zodat […]

Plaattaart met drie kleuren paprika

Plaattaart met drie kleuren paprika

Met deze heerlijke vegetarische plaattaart met drie kleuren paprika waan jij je in een warm land aan de Middellandse zee. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar de smaak is zo goed. Je hebt nog nooit zulke lekkere paprika’s gegeten. Het was zo lekker dat we de taart samen helemaal opgegeten hebben.   Ik […]

Paddenstoelen met knoflook

Paddenstoelen met knoflook

Ik heb al een paar heerlijke tapas recepten met paddenstoelen op de site staan, maar deze paddenstoelen met knoflook zijn zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb voor jullie. Heerlijke kastanjechampignons met heel veel knoflook en een heerlijk saus. In een mum van tijd zet je dit gerechtje op tafel. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden