Geplette aardappelen met korianderpesto

Geplette aardappelen met korianderpesto

Wil je eens een bijzonder aardappelgerecht serveren tijdens een etentje thuis, maak dan deze geplette aardappelen met korianderpesto. Zoek hiervoor zoveel mogelijk gekleurde aardappeltjes uit bij de groenteboer. Het ziet er toch fantastisch uit als je deze schaal op tafel zet.   Geplette aardappelen, wij zijn er gek op. Crushed potatoes heet het op z’n […]

Bloemkool en kastanje soep

Bloemkool en kastanje soep

Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]

Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept

Prei vinaigrette

De prei was in de aanbieding en dat was voor mij een mooi excuus om eens deze prei vinaigrette te maken. Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept. Een klassieker die het nog steeds goed doet moet ik zeggen. Het toch wel een van de lekkerste manieren om prei te bereiden. En met dit gerecht […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Ik ben gek op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar een recept heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met fenegriek kaas gemaakt, dit was zo lekker dat ik gelijk het recept maar heb uitgeschreven voor jullie. Je kunt er ook een vegetarische variant van maken door […]

Salade met boerenkool en pompoen

Salade met boerenkool en pompoen

Het is herfst en de verse herfstgroenten zoals pompoen, boerenkool en rode kool liggen volop te lonken naar ons in de groentewinkel. Tijd om een heerlijke herfstsalade te maken. Deze salade met boerenkool en pompoen is zo’n salade, lekker met het zoet van een rijpe peer, walnoten, cranberries en een heerlijke dressing.   Groenten vers […]

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Ouderwetse rode kool met appeltjes is natuurlijk ontzettend lekker, maar deze geroosterde rode kool met blauwe kaas is ook niet te versmaden. Ze noemen tegenwoordig alle groenten die in plakken gesneden zijn “steaks”. Ik heb toch hele andere ideeën bij steaks, voor mij is dat een lekker stukje rundersteak. Daarom noem ik het geen rode […]

Gepofte wortelen met harissa yoghurt en feta

Gepofte wortelen met harissa yoghurt en feta

Ja het is weer tijd voor die prachtige gekleurde wortelen. Ik koop ze altijd bij de groenteboer op de markt omdat ik weet waar deze wortelen vandaan komen. Dit is namelijk van de een boer bij ons uit de buurt. Serveer het als bijgerecht bij een speciaal etentje. Of als een vegetarisch hoofdgerecht samen met […]

Pasta met Parmaham en paprika

Pasta met Parmaham en paprika

Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed. Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake […]

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden