Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed.
Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake Off. Ze is niet alleen heel erg goed in bakken, maar ook in koken. Dit is zo’n heerlijk en simpel te maken gerecht van haar, met natuurlijk een beetje van mij.

 

Pasta

 

Wij zijn gek op pasta, vooral omdat dit zo’n veelzijdig product is. En er zijn zoveel soorten pasta, van spaghetti, pappardelle, lasagne, gnocchi, macaroni, penne, orzo tot deze farfalle (vlinderpasta) toe. Voor dit gerecht maakt het niet uit wat voor soort pasta je gebruikt, gebruik wat je nog in huis hebt. Dat heb ik ook gedaan. Het recept van Mary was met penne, dacht dat dit nog in mijn voorraadkast stond, maar dat was dus niet zo. Wel vond ik farfalle en heb dit daarom gebruikt. Je kunt het ook met spaghetti maken.
Omdat wij zo gek zijn op pasta, zal je ook heel veel pasta recepten vinden op de site, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke Simpele spaghetti met tonijn.
Zoek ze allemaal maar eens op onder Categorie: Pasta’s als je ook een pastaliefhebber bent.

 

Paprika*

 

Mary Berry gebruikte geroosterde paprika’s uit een pot. Ik heb zelf paprika’s geroosterd omdat ik ze uit pot niet lekker vind. Maar als jij lekker makkelijk en snel wilt koken, neem dan gerust die paprika’s uit een pot of gebruik verse paprika’s in dunne reepjes gesneden en bak ze dan wat langer.

 

Wil jij ze zelf roosteren, ga dan als volgt te werk:
Verwarm de grill van de oven voor, spoel de paprika’s schoon en dep ze droog.
Rooster de paprika’s onder de hete grill aan alle kanten tot ze geblakerd zijn. Draai ze regelmatig om zodat ze rondom roosteren.
Haal de paprika’s dan uit de oven en stop ze in een plastic zak. Laat ze ongeveer een kwartiertje hierin liggen. Hierna kan je heel makkelijk het velletje verwijderen.
Breek de paprika’s doormidden, verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Trek nu het velletje eraf en snijd het vruchtvlees in repen.
Als je wat extra paprika’s roostert, kan je er weer deze geroosterde paprikasoep van maken.

 

Tips:

 

In plaats van Parmaham, kan je ook spekreepjes gebruiken.
Ik heb extra nog 150 gram paddenstoeltjes toegevoegd, omdat ik die nog in de koelkast had liggen.

 

 

Recept Pasta met Parmaham en paprika: