Oeufs en Cocotte

Een gerecht wat niet ontbreken mag tijdens de Paasdagen zijn Oeufs en Cocotte oftewel eieren in een potje uit de oven. De eieren worden gegaard in een ramaquin (kleine ovenbakjes) in de oven. Het basisrecept is eieren op een scheutje room, maar je kunt dit eindeloos variëren met wat jij lekker vindt.   Oeufs en […]

Pesto van raapstelen

Pesto van raapstelen

Ik had nog een bosje raapstelen over, wat kan je daar mee doen? Nou een heerlijke pesto van raapstelen maken bijvoorbeeld. Een lekkere twist op de klassieke pesto welke gemaakt wordt van basilicum. Deze pesto is lekker door een pasta, een stamppot of zo op een toastje of boterham met avocado.   Pesto   Ik […]

Caprese frittata

Caprese frittata

Ik had nog een lekkere buffel mozzarella in de koelkast staan die nodig op moest. Ja altijd lekker in een Caprese salade natuurlijk, maar het was een koude dag en ik had zin in iets warms voor de lunch. Tomaatjes heb ik altijd wel in de vensterbank liggen en ik had nog een potje met […]

Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]

Traybake Italiaanse kabeljauw

Traybake Italiaanse kabeljauw

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een fool proof recept voor jou. Deze traybake Italiaanse kabeljauw is zo makkelijk te maken, dat iedereen het kan. Een complete maaltijd, vol van smaak, bereid op een bakplaat in de oven. […]

Geroosterde spitskool met walnotenpesto

Geroosterde spitskool met walnotenpesto

In de Flevourbox van maart zat o.a. een biodynamische spitskool en hele walnoten die nog gekraakt moesten worden. Al snel had ik in mijn hoofd dat ik deze twee wilde combineren. Het is geroosterde spitskool met walnotenpesto geworden en dat was een heerlijke combinatie kan ik jullie verklappen. Manlief die niet zo’n koolliefhebber is, heeft […]

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vandaag hebben we een Mediterraans gerecht, namelijk dit vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Eigenlijk wilde ik kabeljauw met schelpjes doen, maar de visboer had ze op dat moment niet meer. Dan maar garnalen kopen want die had hij wel. De volgende keer zal ik […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in te gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Het is koud buiten, tijd voor een lekkere stoofpot. Stoven vind ik een fijne manier van koken, je doet alles in een pan en laat het lekker pruttelen. Comfortfood ten top, dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen. Deze lamsschenkels gestoofd in balsamico is dan ook een zalig gerecht om te maken in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden