Stracciatella ijs

Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]

Meloen met ham en mozzarella

Meloen met ham en mozzarella

Simpel maar lekker voorgerechtje

Preirisotto met geitenkaas en spekjes

Preirisotto met geitenkaas en spekjes

Ik had in een opwelling heel veel prei gekocht omdat het in de aanbieding was. Maar zoveel prei gebruik ik normaal niet. Wat heb ik nog meer in de (koel)kast liggen? Geitenkaas en spekjes. En natuurlijk ligt er altijd risottorijst in de voorraadkast. Dan maar een preirisotto met geitenkaas en spekjes maken. Zonder de spekjes […]

Pastasoep

Pastasoep

Deze soep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Een romige soep boordevol gehakt, groenten en pasta. Deze voedzame pastasoep is zo geruststellend en vereist alleen de basisbenodigdheden uit de voorraadkast. Het is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar toch rijk en vol smaak. Het maakt […]

Pasta met Stroganoff paddenstoelen

Pasta met Stroganoff paddenstoelen

Vegetarische pasta met paddenstoelen en een heerlijke Stroganoff saus erbij. Deze vegetarische pasta met Stroganoff paddenstoelen is snel en gemakkelijk te maken in ongeveer 30 minuten en zit boordevol smaak en is absoluut heerlijk als vleesloos diner geserveerd met al dente pasta.   Mijn recept voor traditionele tournedos Stroganoff is al lang een van de […]

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediënten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

Pasta met bonen en kaassaus

Pasta met bonen en kaassaus

Pasta met bonen en kaassaus is een uiterst lekker pastagerecht gemaakt van verse, geblancheerde sperziebonen, peultjes en doperwten geserveerd met zachte pasta, pittige chorizo in een romige kaassaus. De ingrediëntencombinatie in dit unieke pastagerecht zorgt voor een goed afgeronde maaltijd waar uw smaakpapillen dol op zullen zijn. Dit is echt een heerlijk gerecht, met zoveel […]

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Vegetarische pasta, die iedereen lekker vindt.

Pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen

Pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen

En ik heb weer zo’n heerlijk herfstachtig gerecht voor jullie. Namelijk deze verrukkelijke pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen. Combineer spruitjes, pompoen, met orzo om een gemakkelijke herfstpasta te maken. Deze pasta is heerlijk en ook nog eens goed voor je. Een eenvoudig pastadiner maakt de maaltijd gemakkelijk. Combineer een paar gezonde ingrediënten om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden