Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Vanille roomijs maken

Vanille roomijs maken

Ik had een fles rauwe verse buffelmelk gekregen van de buffelboer in ons dorp. Die melk is echt heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Wat kan je voor lekkers maken van buffelmelk? IJs natuurlijk! Wij zijn gek op ijs en daarom ga ik zelf een zalige vanille roomijs […]

Schwarzwalder kirsch chiapudding

Schwarzwalder kirsch chiapudding

Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Schwarzwalder kirsch chiapudding is zo lekker, dat ik het recept toch met jullie wil delen. De kersen zijn nu volop in het seizoen en daardoor werd ik geïnspireerd om deze heerlijke chiapudding met veel kersen erin te maken. Een […]

Karamelijs met zout en pecannoten

Karamelijs met zout en pecannoten

Salted caramel, wie houdt er nou niet van. Nou wij wel hoor en het is een echte guilty pleasure voor ons. Omdat zondag ons toetjesdag is, heb ik deze keer een heerlijk karamelijs met zout en pecannoten gemaakt. Dit zalige ijs flans je supersnel in elkaar, je moet alleen het geduld opbrengen tot het ijs […]

Friese cheesecake in een glaasje

Friese cheesecake in een glaasje

Manlief doet af en toe boodschappen in Friesland. Niet dat ik daar om vraag, maar dat vindt hij gewoon leuk. Hij werkt in Friesland, daarom vindt hij het ook fijn om op zoek te gaan naar echte Friese lokale producten. Nu had hij ook weer een tas vol gekocht en dan wordt er van mij […]

Peanut butter jelly chiapudding

Peanut butter jelly chiapudding

Ik heb toch een lekker ontbijtje voor je. Deze peanut butter jelly chiapudding is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens verantwoord. Als jij een PB&J fan bent, dan moet je dit eens proberen. Het is weer eens iets anders dan een boterham met kaas als ontbijt. Maak het de avond ervoor klaar en dan […]

Appelbollen van mijn moeder

Appelbollen van mijn moeder

Iedereen die op bezoek komt bij mijn moeder, krijgt een zelfgemaakte warme appelbol. Maakt niet uit of je ‘s morgens, ’s middags of ‘s avonds komt, ze bakt een appelbol voor jou. Ze heeft daarom ook altijd appels en bladerdeeg op voorraad. En toen ik heerlijke biologische rode appels van I AM Organic mocht ontvangen, […]

Saffraan kwark met aardbeien

Saffraan kwark met aardbeien

Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen.   Desserts   Een keer per week eten wij een […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden