Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen.

 

Desserts

 

Een keer per week eten wij een toetje en dat is op zondagavond. Daar kunnen wij ons echt op verheugen. En elke week is dit natuurlijk een ander zelfgemaakt nagerecht. Je kunt ze allemaal vinden op de site. Zoek ze op onder: Recept zoeken en ga dan (links) naar: Categorie. Hier selecteer je: Nagerechten en dan komen alle toetjes tevoorschijn.

 

Aardbeien

 

Er zijn heel veel verschillende soorten aardbeien, groot, klein, zoet en iets minder zoet. Ik mocht een doosje Nederlandse Inspire aardbeien ontvangen en heb daar dit heerlijke nagerecht van gemaakt. Inspire aardbeien zijn een nieuw ras, lekkere grote en mooie rode aardbeien met heel veel smaak en lekker zoet. Heerlijk om zo te eten natuurlijk, maar dit dessert doet de aardbeien nog meer eer aan. Ondanks alle smaken hierin, proef je die heerlijke zomerkoninkjes nog heel erg goed. Ik moet snel naar de Plus om nog meer van deze zalige aardbeien te halen.

 

Ben jij ook zo gek op aardbeien? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Aardbei mocktail
Geflambeerde aardbeien met vanille-ijs
Aardbeien kwarktaartje
Chiapudding met geroosterde aardbeien
Aardbeien kruimeltaartje
Aardbeien Coupe Romanoff
Aardbeien waterijsjes of
Salade met aardbeien en feta

 

Saffraan

 

Ja ik weet het …. saffraan is niet goedkoop. Het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd en is het duurste kruid ter wereld. Maar deze specerij geven zoveel smaak en kleur aan een gerecht. Je hebt maar een paar draadjes nodig om iets op smaak te brengen.

 

Saffraan zijn de draadjes in de stamper van een zeldzame krokus. Deze worden met de hand er voorzichtig uitgehaald, daarom is het erg arbeidsintensief en duur.
Ik koop het meestal als ik in Spanje ben, daar is het iets goedkoper.
Door het gebruik van de saffraan, kardamom en granaatappelmelasse, heb je de smaken van het Midden-Oosten te pakken.

 

Tip:

 

In plaats van kwark kan je ook een dikke Griekse yoghurt nemen.

 

 

Recept Saffraan kwark met aardbeien: