Witte chocolade monchoutaart

Witte chocolade monchoutaart

Ik doe weer eens mee aan de swiepswapswoep die de leuke foodblogger Mandy van Mandyandmore.nl organiseert. Tegenwoordig kan je ook aangeven wat voor soort recept je zoekt, ik heb bakken en bourgondisch aangegeven. Zo werd ik aan Lianne van De Zoetekauw gekoppeld. Lianne houdt enorm van bakken en van chocolade en koekjes. Je kunt daarom […]

Stoofpeertjes met saffraan en kardemom

Ik heb al diverse recepten voor stoofpeertjes op de site staan, maar maak ze elke keer weer op een andere manier klaar. Deze keer zijn het stoofpeertjes met saffraan en kardemom geworden. Ik kwam op het idee omdat ik een tijdje geleden een saffraan en kardemom panna cotta gemaakt had en ik deze smaakcombinatie zo […]

Pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met bloedsinaasappels

Het is momenteel het seizoen van de bloedsinaasappels én Valentijnsdag zit eraan te komen. Daarom heb ik een heerlijke pavlova met bloedsinaasappels gemaakt. Ziet het er niet prachtig uit? Natuurlijk kan je ook een ronde pavlova maken, maar ik vond een hartvorm wel zo leuk. Lekkere zoete meringue met een topping van die mooie rode […]

Bloedsinaasappeltaart

Bloedsinaasappeltaart

Ik heb voor jullie een heerlijke bloedsinaasappeltaart welke jij voor jouw lief kunt maken. Het is de tijd van bloedsinaasappelen en Valentijnsdag komt eraan. Reden om deze twee te combineren in een heerlijke friszure Valentijnstaart in hartvorm. Als je geen bakblik in een hartvorm hebt, kan je natuurlijk ook een ronde taart bakken.   Bloedsinaasappelen […]

Chocolade brownie pudding

Chocolade brownie pudding

Is het een brownie, is het een pudding of is het een cake? Het is een zalige chocolade brownie pudding! Hoe kan je een brownie recept nog lekkerder maken? Je maakt er een smeuïge chocoladepudding van. Een heerlijk nagerecht wat tijdens het bakken zelf een chocoladesaus maakt bij de cake. Hoe dat kan je lezen […]

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]

Pavlova krans met stoofpeertjes

Pavlova krans met stoofpeertjes

Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg […]

Chipolatabavarois

Chipolatabavarois

Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]

Saffraan en kardamom panna cotta

Saffraan en kardamom panna cotta

Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]

Hazelnoten ijstaart

Hazelnoten ijstaart

Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden