Deze prachtige regenboog snijbiet heb ik op de Boerenmarkt bij de Stadboerderij De Kemphaan in Almere gekocht met nog meer vergeten groenten. De groentekraam van Warmonderhof verkoopt groenten van eigen land. Snijbiet (ook wel bladmoes, snijmoes of warmoes genoemd) is een ‘vergeten groente’ die je niet vaak ziet liggen bij de groenteboer. Snijbiet is een bladgroente met prachtig gekleurde stengels. Zowel blad als stengel is eetbaar. Het blad smaakt een beetje naar spinazie en de stengels smaken naar rode biet. Ik heb er een heerlijke Frittata van snijbiet met gerookte zalm van gemaakt.

 

De stengels van de snijbiet hebben een langere bereidingstijd nodig dan het blad, snijd daarom eerst de stengels en verwerk die dan in het gerecht en daarna het fijngesneden blad.
Snijbiet kan je op verschillende manier bereiden, roerbakken, stoven, koken, stomen, in een stamppot, soep, of rauw in een salade. Bij het koken zullen de gekleurde stengels hun kleur verliezen, maar bij kort roerbakken of stomen blijft de kleur behouden.

 

Regenboog snijbiet

 

Ik heb nog twee andere recepten met deze prachtige snijbiet, namelijk een Hartige Snijbiettaart en een Curry met regenboog snijbiet en noedels.