Een uitgebalanceerde Mango Martini cocktail is het perfecte drankje voor mangoliefhebbers. Het is een heerlijke tropische versie van de klassieke Martini.
Dit lichte en trendy drankje gebruikt slechts 4 ingrediënten en wordt gemaakt in ongeveer 5 minuten. Het combineert verse mango(puree), sinaasappellikeur, siroop, limoensap en natuurlijk jouw favoriete wodka. Mango Martini is mijn favoriete cocktail geworden voor zomerse barbecuefeestjes, borrels of om de avond door te nippen terwijl je thuis aan het chillen bent. Het is zoet, smakelijk, fruitig en zeer verfrissend.

 

Het is altijd wel ergens happy hour en deze cocktail zorgt ervoor dat het feest op gang komt! In tegenstelling tot traditionele Martini’s op basis van gin of wodka heeft deze Mango Martini een fris en fruitig element. Voeg een zout- of suikerrandje toe voor dat extra vleugje.

 

Ingrediënten:

 

Wodka zal de basis vormen van deze cocktail, dus kies voor je favoriete merk (zonder smaakjes, dus een neutrale wodka).

Grand Marnier is een sinaasappellikeur die deze heerlijke zomercocktail een verfrissende smaak geeft. Je kunt andere likeuren met sinaasappelsmaak gebruiken, zoals Triple Sec, Cointreau of Arancello.

Mangopuree zorgt voor de licht frisse en zoete smaak die deze cocktail maakt tot wat hij is.
Als er geen rijpe mango’s in het seizoen zijn, kun je mangopuree of mangosap of -nectar gebruiken om dit drankje te maken.
Je kunt een bevroren versie van deze Martini maken door de mangostukjes in te vriezen en vervolgens alle ingrediënten te mengen tot er een gladde massa ontstaat. Dit heb ik gedaan.
Als je mango’s niet zoet genoeg zijn, voeg dan een beetje suikersiroop toe om de cocktail zoeter te maken.

Limoensap, gebruik versgeperst limoensap om een pittig tintje aan dit zoete drankje te geven. Limoensap kan worden vervangen door citroensap.
Afhankelijk van jouw smaakvoorkeur kan je de hoeveelheid limoensap verhogen of verlagen.

 

Suikersiroop*

 

Hoe maak ik suikerstroop? Voeg 1 kopje water en 1 kopje kristalsuiker toe aan een pan en verwarm op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook en kook en roer af en toe totdat de suiker volledig is opgelost. Koel af en bewaar vervolgens in een fles in de koelkast gedurende maximaal 4 weken.

 

Voor meer fruitige cocktailrecepten, bekijk mijn:

 

Aardbei cranberry cocktail
Sex on the Beach
Bellini cocktail met perzik
Paloma grapefruit cocktail
Frozen abrikozen rum cocktail
Lychee muntcocktail
Aardbei chocolade Martini

 

Tips:

 

Voor de perfecte suikerrand gebruik je een limoenpartje om de rand van een martiniglas nat te maken. Rol de rand van het glas in zout of suiker op een plat bord. Zorg ervoor dat de rand gelijkmatig bedekt is.

Een klassieke Martini heeft een zoutrandje, maar als jou dat niet lekker lijkt, kan je er een suikerrandje van maken.

Als je toevallig een mangolikeur in huis hebt, kan je de Grand Marnier halveren en dit aanvullen met de mangolikeur.

Extra nodig: cocktailshaker of blender en cocktailglazen 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mango Martini cocktail: