Vette vis kan ik goed eten na mijn gastric sleeve operatie. Dus een goed excuus om die vaker te eten. Omdat er al regelmatig zalm op het menu staat, wilde ik gaan experimenteren met haring. Natuurlijk is een Hollandse nieuwe zo opeten al een feestje, maar deze keer heb ik er een Poke bowl met haring en rode bietrijst van gemaakt.

 

Ik heb nog rauwe rode bietjes in de koelkast liggen, dit is altijd lekker met haring. Ik durf nog geen rijst te eten, heb pas gelezen dat iemand na de operatie bijna in een rijstkorrel bleef. Dat avontuur gaan we dan nog maar niet aan. Daarom heb ik de rode biet fijngehakt in mijn keukenmachine en dit is een prachtige rode ‘rijst’ geworden.
Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaii en is een soort sushi maar dan in een kom. Meestal wordt het gemaakt van rijst met blokjes (rauwe) vis, gemarineerd in een mix van sesamolie, sojasaus en bosuitje. Ik heb de haring niet gemarineerd, deze heeft al genoeg smaak van zichzelf.

 

En nog zo’n lekkere Poke bowl

 

Deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado is ook heerlijk.