Deze macaroni met een pompoen kaassaus is een heerlijk vegetarisch en snel te maken gerecht. Natuurlijk kan je er nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat hoeft niet. Ik denk dat de kids deze Pompoen Mac & Cheese wel lekker gaan vinden.

 

Ik mocht een zakje Cheese Sensation Flakes van Grozette ontvangen. Heerlijke kaasvlokken met een lichtzoete smaak, geschaafd van een harde gepasteuriseerde kaas. Deze kaas is heerlijk op een carpaccio, over een salade, pasta of pizza. Ik heb ze in dit gerecht verwerkt, en dat smaakte super.
De Cheese Sensation Flakes zijn trouwens geschikt in een vegetarisch dieet.

 

Mac & Cheese

 

Het beroemde Amerikaanse gerecht wat toch wel heel erg geliefd is bij jong en oud is de Mac & Cheese. Macaroni in een heerlijke kaassaus, gegratineerd in de oven. Wie vindt dat nou niet lekker. Ik heb er deze pompoen variatie op gemaakt. Lekker zoet met een beetje pit door de gerookte paprikapoeder en knoflook. Een romige mooie oranje saus door de pasta.
Neem een volkoren macaroni hiervoor of een ander pastasoort. Tegenwoordig zijn er ook allerlei glutenvrije opties te koop.

 

Pompoenpuree*

 

Pompoenpuree kan je heel makkelijk zelf maken. Ik rooster de pompoenhelften een 30-40 minuten in een hete oven (200˚C) en lepel het vruchtvlees dan uit de pompoen. Je kunt dit eventueel een of twee dagen van te voren doen, dan is deze maaltijd in no-time gemaakt.
Kook geen pompoenblokjes, dit wordt erg nat en heeft daardoor weinig smaak. Door de pompoen in de oven te roosteren krijgt het nog meer en intensere pompoensmaak. Je kunt het beste een flespompoen hiervoor gebruiken, die leveren het meeste pompoenpuree.

 

Het is herfst en dan zijn de pompoenen volop te vinden in de winkels. Wij zijn er gek op en daarom kan je ook veel pompoenrecepten vinden op de site. Van zoet tot hartig, van taart tot soep en van smoothie tot pompoendip. Zoek ze maar eens op.

 

Recept Pompoen Mac & Cheese: