Ja sorry lieve volgers maar ik heb weer een recept met bloedsinaasappelen voor jullie. Ik ben nou eenmaal gek op deze prachtige rode en lekkere sinaasappels. En omdat ze maar kort in het seizoen zijn, bestook ik jullie met mijn gerechten hiermee. Deze keer staat er zalm met bloedsinaasappel uit de oven op het menu. Een heerlijk gerecht met zalm gegaard in de oven en op smaak gebracht met bloedsinaasappelen. Ziet het er niet prachtig uit?

 

Zalm

 

Zalm is niet alleen een hele lekkere vis, maar is ook nog eens heel erg gezond. Deze vis heeft een unieke smaak met een minder visachtig karakter dan veel andere soorten vette vissoorten. Dat is al voldoende reden om deze vis vaker in je dagelijkse eetpatroon op te nemen.
Zalm kan je rauw in sushi of sashimi verwerken, maar je kunt deze vis ook grillen, roken, bakken, stomen, en pocheren. Dat maakt deze vis zo bijzonder veelzijdig.
Ik heb een heel stuk van met vel van ongeveer 600 gram gebruikt. Dit is voldoende voor vier personen.

 

Bloedsinaasappel

 

De bloedsinaasappelen zijn maar kort in het seizoen, namelijk van eind december tot en met maart. Het zijn de bloedrode zusjes van de sinaasappel. Ze zijn niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel erg gezond, ze zitten namelijk vol vitamine C en foliumzuur en dat kunnen we wel gebruiken in deze wintermaanden.
Daarnaast zien ze er ook nog eens prachtig uit, van helemaal rood tot oranje/rood.

 

Omdat deze sinaasappel een lekker zuurtje heeft, is het heerlijk om met de zalm te combineren. En zalm op deze manier in de oven bereiden, kan bijna niet mislukken. De kunst is wel dat je het niet te lang gaart, dan wordt de zalm een beetje droog. Afhankelijk van de dikte van de zalm is 15 tot 20 minuten voldoende om de zalm te garen. Check na 15 minuten of de vis al gaar is, zo niet laat dan nog even in de oven.

 

Erbij:

 

Lekker bij dit gerecht zijn gebakken aardappelen, geroosterde aardperen, pastinaakpuree, bospeen geroosterd en/of een lekkere koolsalade.

 

 

Recept Zalm met bloedsinaasappel uit de oven: