Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.

 

Ganzeneieren

 

Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger zijn dan kippeneieren. Ik krijg ze altijd van een vriend, wellicht kan jij ze ook van iemand krijgen. De eieren zijn alleen maar verkrijgbaar van half februari tot eind juni.
Omdat er een ganzenplaag is in Nederland, kunnen we behalve gans ook de eieren eten. Dit voorkomt dat er nog meer ganzen komen. En het is ook nog eens heel erg lekker.

 

Een ganzenei is behoorlijk groot, wil je dit gaan koken reken dan zeker op een kooktijd van 15 minuten. Maar een roerei van een ganzenei is ook niet te versmaden. Hier vind je mijn recept voor Scrambled egg van ganzenei met gerookte zalm en dille.
Een ganzenei heeft een hele grote prachtige gele dooier, erg lekker dus om er een roerei van te bakken.

 

Lavendelsiroop

 

Lavendelsiroop maak je van de blauwe bloemetjes van de lavendelstruik. Het geeft de siroop een heerlijke kruidige smaak. Lavendel is sowieso lekker om mee te koken. Gebruik er alleen niet teveel van, je wilt niet dat een gerecht naar lavendelzeep smaakt toch?
Ik had ooit een pot gedroogde lavendel gekregen en heb daar al diverse recepten mee gemaakt. Zoals bijvoorbeeld deze Runderstoof met lavendel (jaja ook bij vlees is het erg lekker), Lavendel zalm met rauwe asperges en biet en Lavendelkoekjes en Lavendelijs.

 

Ik had nog wat lavendelsiroop in de koelkast staan en dit leek me een lekkere combinatie met de blauwe bessen. Een verwennerij is het geworden, kan ik je vertellen.

 

Tips:

 

Hoe je zelf lavendelsiroop* kunt maken, lees je hier.
Je kunt de blauwe bessen ook verwarmen in vlierbloesemsiroop. Dit is te koop in de meeste supermarkten.
In plaats van deze mini tulbandvormpjes, kan je ook een muffin bakblik gebruiken om cakejes te maken.

 

 

Recept Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop: