Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, zit elke keer weer te smullen hiervan (haha). Maar ja, hij roept wel vaker dat hij iets niet lust maar ondertussen heeft hij het al diverse keren met smaak gegeten bij mij.

Mosselen met cider en crème fraîche

 

De subtiele smaken van de cider en crème fraîche passen heel goed bij de mosselen. Laat de cider en room eerst goed koken voordat je de mosselen bij doet. Ze hoeven niet lang te koken, zodra de mosselen open staan haal je de pan van het vuur. Je wilt ze namelijk niet te lang koken want dan worden de mosselen taai en droog.
Serveer er stokbrood bij, zodat je dit lekker kan dippen in de saus.
Mocht je mosselen overhouden, dan kan je van het vocht en de mosseltjes een heerlijk soepje maken.

 

Mosselen schoonmaken

 

Lees hier hoe je mosselen kunt schoonmaken.