Tagliata is een klassieke Italiaanse salade gemaakt van plakjes gegrild vlees. Hierbij wordt meestal rucola, Parmezaanse kaas en een dressing geserveerd. Serveer het als een salade, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het vlees wordt meestal kort gegrild of gebakken, rood/rosé en in dunne plakken geserveerd. Kies hiervoor wel een lekker stuk vlees, zoals een goede biefstuk, ossenhaas of entrecote. Ik hoop niet dat ik de Italiaanse smaakpolititie achter mij aan krijg, want ik heb deze keer een Tagliata van eendenborst gemaakt.

 

Ik wilde de eendenborst rood serveren, maar was te druk in de keuken met andere gerechten zodat hij iets is doorgeslagen. Maar omdat ik hem lang genoeg heb laten rusten, was het vlees toch wel supermals. En dat is wat je wilt in zo’n gerecht ….. lekker mals vlees.

 

Tagliata

 

Ik heb nog een tagliata op de site staan, namelijk deze Tagliata van longhaas. Ook super lekker.