Heilbot in spinazieblad met orzo

Heilbot in spinazieblad met orzo

Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader!   Heilbot   De heilbot is familie van […]

Taco’s met vis en guacamole

Taco’s met vis en guacamole

Als je gek op vis bent, heb ik een heerlijk recept voor je. We gaan op de Mexicaanse toer met deze taco’s met vis en guacamole. Daarbij natuurlijk ook nog een lekkere salsa gemaakt van maïs, tomaatjes, Jalapeño peper en koriander. Vul de taco’s hiermee en smullen maar!   Taco’s   Taco’s zijn dubbelgevouwen maïstortilla’s […]

Spaghetti met Jerk garnalen

Spaghetti met Jerk garnalen

In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. […]

Salade met zalm, asperges en aardappelen

Salade met zalm, asperges en aardappelen

De asperges zijn in het seizoen en wij genieten ervan zo lang het kan. Ik het nu een heerlijke salade met zalm, asperges en aardappelen met lekker veel verse kruiden gemaakt. Een echte voorjaarssalade die je warm, lauwwarm of koud kunt serveren. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, eventueel nog geserveerd met een lekker […]

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]

Za'atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Za’atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken. De smakencombinatie met de specerijen en kruiden vind ik zo lekker, ik denk dat dit wel mijn meest favoriete keuken is. Alhoewel …. ik vind de Aziatische, Franse, Italiaanse en Spaanse keuken ook zo lekker. Ik vind eigenlijk alles lekker, dat is […]

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

De zomertijd is begonnen, de temperaturen stijgen en de aspergekopjes komen uit de grond. Ik mocht een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen en heb daar deze zalige Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus van gemaakt. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel […]

Oeufs en Cocotte

Een gerecht wat niet ontbreken mag tijdens de Paasdagen zijn Oeufs en Cocotte oftewel eieren in een potje uit de oven. De eieren worden gegaard in een ramaquin (kleine ovenbakjes) in de oven. Het basisrecept is eieren op een scheutje room, maar je kunt dit eindeloos variëren met wat jij lekker vindt.   Oeufs en […]

Traybake Italiaanse kabeljauw

Traybake Italiaanse kabeljauw

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een fool proof recept voor jou. Deze traybake Italiaanse kabeljauw is zo makkelijk te maken, dat iedereen het kan. Een complete maaltijd, vol van smaak, bereid op een bakplaat in de oven. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden