Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie om te maken met de Kerstdagen. Deze feestelijke Aziatische eendenborst met zoete aardappel is weer eens iets heel anders om te serveren op een speciaal etentje. Het is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders. En het goede nieuws is dat je het meeste […]

Geplette paarse zoete aardappelen

Geplette paarse zoete aardappelen

Ik had dus van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer, maar ja wat ga je ervan maken. Heb natuurlijk eerst gegoogeld en vond daar een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem, dus gelijk het recept bekeken. Mashed purple sweet potatoes with lime and yoghurt was het recept van […]

Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

Dit is een leuk recept voor een dinertje thuis of voor de komende feestdagen. Je kunt alles een dag vooraf bereiden zodat je op de avond zelf bijna geen werk er aan hebt.   Kipfilets vullen is even een trucje, maar het is echt niet moeilijk. De kunst is om de kipfilet in de lengte […]

Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten

Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten

Nou ik heb toch een feestelijk borrelhapje voor de feestdagen. Een krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Ziet dat er niet gezellig en feestelijk uit? Maak het in de vorm van een Kerstkrans en dit hapje staat te shinen op de borreltafel met de feestdagen.   Kaas   Gebruik wel een stevige roomkaas, en […]

Simpele en luchtige cranberrymousse

Simpele en luchtige cranberrymousse

Heb je nog wat zelfgemaakte cranberrycompote over van de feestdagen, maak er deze heerlijke simpele en luchtige cranberrymousse van. Of maak er speciaal een compote voor om deze feestelijke mousse te kunnen maken.   Cranberries   Cranberry oftewel veenbes is een rode zure bes welke vooral op Terschelling in Vlieland groeit. Deze bes komt oorspronkelijk […]

Eendenborst met kersensaus

Eendenborst met kersensaus

Deze eendenborst met kersensaus is een feestelijk gerecht. Serveer het dan ook op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Zowel in de kersensaus en op de eendenborst heb ik 5-spice kruiden gebruikt, dit geeft het net een extra smaak en iets feestelijks.   Eendenborstfilet   Ik koop mijn eendenborstfilets online bij . Dit […]

Cranberry ricotta tulband

Cranberry ricotta tulband

Deze cranberry ricotta tulband is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik verse cranberries voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekker zuurtje. Cake gemaakt met lekker veel ricotta erin, geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   En tulband oftewel een […]

Chai wodka cream cocktail

Chai wodka cream cocktail

Ben jij gek op cocktails, probeer dan eens deze heerlijke Chai wodka cream cocktail. Omdat ik zo gek ben van de smaak van chai, had ik een heerlijke chai siroop gemaakt. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Nou het onder andere door een cocktail mixen (haha). Maar door de thee of koffie […]

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Deze varkensmedaillons met cranberrybietcompote is een niet te moeilijk hoofdgerecht voor de Kerstdagen. Je kunt de compote ruim van tevoren maken, die hoef je dan alleen maar op te warmen. De varkenshaasjes snijd je alvast in medaillons en je wikkelt het spek eromheen. En de aardappeltjes kook je ook de dag ervoor, zodat je op […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden