Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]
Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker […]
Deze vegetarische Courgetti salade met feta en kruiden is een heerlijke zomerse salade. Ik heb een gele courgette gebruikt omdat ik deze zo mooi van kleur vind, maar je kunt natuurlijk ook een groene nemen. De verse groene kruiden en de gepofte zwarte rijst maakt de salade helemaal af. Serveer het als lunch of als […]
Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]
Ik had heerlijke lokale aardbeien van Fruithal Smits uit ons dorp ontvangen. Super vers en heerlijk zoet. Natuurlijk lekker om zo te eten, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Het was een warme dag en we hadden zin in ijs. Het is dus geflambeerde aardbeien met vanille-ijs geworden. Een overheerlijk nagerecht, wat een […]
Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]
Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta. Zondag is toetjesdag bij ons en […]
Deze tarwesalade met asperges en ricotta is een heerlijke vegetarische salade die je prima als avondmaaltijd kunt eten. Het bijzondere van deze salade is dat de ricotta die erbij geserveerd is, wordt opgeklopt. Hierdoor krijg je een hele luchtige ricotta wat erg goed samengaat met de andere ingrediĆ«nten in de salade. De ricotta, hazelnoten en […]
En de derde heerlijke azijn die ik mocht ontvangen, heb ik verwerkt in deze Spinaziesalade met appel en cranberries. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt. Als je de spekjes weglaat, heb je een lekkere vegetarische salade. Maar ik moet zeggen dat die spekjes wel veel smaak geven aan de […]
In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen. Natuurazijn Ik heb een frambozenazijn gebruikt in deze salade. De azijn is gerijpt op frambozen. […]