Koolsalade met rammenas en appel

In de lokale groentebox, de Flevourbox, van februari zaten natuurlijk winterse groenten. Veel lekkere kool en knolgroenten uit onze Flevopolder. De helft van de witte kool had ik al gebruikt in een Witte kool, bonen en tomatensoep, maar ja dan blijft er nog een stuk over. Gelukkig blijven kolen heel lang houdbaar. Nu heb ik […]

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze Gochujang bloemkoolroosjes met rijst. Lekker pittig en een beetje zoet en zout, dit wil je proberen. Manlief die gek op vlees is, heeft zitten smullen en miste het vlees niet eens.   Gochujang*   Gochujang (spreek uit als koo-sjoe-djeng) is een donkerrode pittige rode […]

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook dit heerlijke gehaktbrood Amerikaanse stijl. Gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in Amerika. En het voordeel van zo’n meatloaf is dat je veel monden kunt vullen.   Gehakt   Gehakt is een veelzijdig product, je kunt er […]

Aziatische vegetarische gehaktballetjes

Aziatische vegetarische gehaktballetjes

Ik mocht vegetarisch gehakt van Meatless Farm en een potje pompoen sambal van Ministry of spicy business ontvangen en heb deze twee gecombineerd in deze zalige Aziatische vegetarische gehaktballetjes. Een vegetarisch gerecht met een pittige saus, roergebakken paksoi en noedels.   Vegetarisch   Wij proberen steeds minder vlees te eten. Niet alleen goed voor ons, […]

Klassieke Gravad Lax

Klassieke Gravad Lax

Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel!   Gravad Lax   Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Pompoen donuts met gekruide honing

Pompoen donuts met gekruide honing

Ik heb toch een heerlijk recept voor pompoen donuts met gekruide honing voor jullie. Je bakt de donuts in de oven en daar wentel je ze door een heerlijk honing wat op smaak gebracht is met een 5-spice kruidenmix. Nou ik kan je verklappen dat er reuze lekker gaat ruiken in de keuken als je […]

Salade met boerenkool en pompoen

Salade met boerenkool en pompoen

Het is herfst en de verse herfstgroenten zoals pompoen, boerenkool en rode kool liggen volop te lonken naar ons in de groentewinkel. Tijd om een heerlijke herfstsalade te maken. Deze salade met boerenkool en pompoen is zo’n salade, lekker met het zoet van een rijpe peer, walnoten, cranberries en een heerlijke dressing.   Groenten vers […]

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Ouderwetse rode kool met appeltjes is natuurlijk ontzettend lekker, maar deze geroosterde rode kool met blauwe kaas is ook niet te versmaden. Ze noemen tegenwoordig alle groenten die in plakken gesneden zijn “steaks”. Ik heb toch hele andere ideeën bij steaks, voor mij is dat een lekker stukje rundersteak. Daarom noem ik het geen rode […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden