Eenpansgerecht orzo met pittige worst

Eenpansgerecht orzo met pittige worst

En weer zo’n makkelijk en lekker eenpansgerecht. Gemaakt van pittige braadworstjes waarvan balletjes gemaakt zijn, met orzo pasta en rode paprika. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Maak dit eenpansgerecht orzo met pittige worst in een hapjespan en serveer deze lekker op tafel. Aanvallen maar!   Eenpansgerechten   Gerechten die je maakt in slechts […]

Gnocchi met groene groenten en burrata

Gnocchi met groene groenten en burrata

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gnocchi met groene groenten en burrata is gemaakt van lekkere voorjaarsgroenten zoals asperges en erwtjes met daarbij een pittige olie gemaakt van verse daslook. En dan natuurlijk die heerlijke zachte bol burrata niet te vergeten, die geeft het gerecht een heerlijke romige touch.   Gnocchi […]

Caprese frittata

Caprese frittata

Ik had nog een lekkere buffel mozzarella in de koelkast staan die nodig op moest. Ja altijd lekker in een Caprese salade natuurlijk, maar het was een koude dag en ik had zin in iets warms voor de lunch. Tomaatjes heb ik altijd wel in de vensterbank liggen en ik had nog een potje met […]

Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]

Traybake Italiaanse kabeljauw

Traybake Italiaanse kabeljauw

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een fool proof recept voor jou. Deze traybake Italiaanse kabeljauw is zo makkelijk te maken, dat iedereen het kan. Een complete maaltijd, vol van smaak, bereid op een bakplaat in de oven. […]

Mokka hazelnoot Cantuccini

Mokka hazelnoot Cantuccini

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakster. Maar af en toe wil ik het toch proberen. Ik wilde al heel lang Italiaanse Biscotti, Cantuccini oftewel Cantucci maken. En vandaag is het er eindelijk van gekomen, ik heb mokka hazelnoot Cantuccini gebakken.   Cantuccini   Dit zijn typisch Italiaanse koekjes die oorspronkelijk […]

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vandaag hebben we een Mediterraans gerecht, namelijk dit vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Eigenlijk wilde ik kabeljauw met schelpjes doen, maar de visboer had ze op dat moment niet meer. Dan maar garnalen kopen want die had hij wel. De volgende keer zal ik […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in te gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Italiaanse Sloppy Joes

Italiaanse Sloppy Joes

Wij zijn gek op Sloppy Joes en deze keer heb ik Italiaanse Sloppy Joes gemaakt. Een broodje rul gebakken gehakt met Italiaanse smaken. Het is een complete maaltijd in een broodje en wat voor een! En je hebt er maar één pan voor nodig, dat is ook altijd fijn.   Sloppy Joes   Een Sloppy […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden