Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Asperges en zalm zijn een perfecte combinatie.

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, […]

Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree

Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree

Deze crispy kippenlevers zijn heerlijk met de bloemkoolpuree.

Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart zonder bloem

Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?   Bakken maar   Zoals jullie misschien al eens […]

Bramenmuffins

Bramenmuffins

Zoveel van die heerlijke bramen in de tuin, daar moet ik wat mee doen. Behalve in een salade te verwerken, er een heerlijke jam, saus, limonade of smoothie van te maken, heb ik ze nu verwerkt in deze zalige bramenmuffins. Wil jij ze ook maken, dan vind je hier het recept voor bramenmuffins. Gemaakt met […]

Blauwe bessen roomkaasmuffins

Blauwe bessen roomkaasmuffins

Om dit als ontbijt te eten is toch wel een guilty pleasure.

Banaanmuffins met dadel

Banaanmuffins met dadel

Ontbijt eens met banaanmuffins met dadel en chocola, je bakt ze de dag tevoren en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Mijn geliefde recept voor bananenmuffins maakt ongelooflijk zachte en smeuïge muffins. Deze bananenmuffins zijn boterachtig en gekruid met kaneel. Ze zijn heerlijk puur, met gehakte dadels of zelfs chocoladestukjes. Om te beginnen heb je […]

Aspergesalade met champignons, ham en ei

Aspergesalade met champignons, ham en ei

Lekker als voorgerecht of als een maaltijdsalade.

Broodpudding met kersen en chocola

Broodpudding met kersen en chocola

Na een feestje hield ik nog een heel stokbrood over en heb het verwerkt in dit zalige dessert. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Deze broodpudding met kersen en chocola is het perfecte en gemakkelijke recept om vooraf te bereiden voor vrienden en familie. De rijke chocolade, lekkere kersen en zoete brood zorgen […]

Pecannotentaart met mandarijn

Pecannotentaart met mandarijn

Ik had zin om te bakken en ik had heel pecannoten in huis en heb daar deze heerlijke pecannotentaart met mandarijn geworden. Ben je ook zo gek op pecannoten? Dan zou ik deze cake zonder bloem snel gaan maken! Welkom in de droom van elke cakeliefhebber. Deze pecannotentaart zonder bloem is fluweelzacht en soepel, met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden