Romige pastinaak en kastanje soep

Romige pastinaak en kastanje soep

Ik had heel veel tamme kastanjes gekregen van een dorpsgenoot. Een deel heb ik gebruikt voor andere recepten en een deel had ik in de vriezer gedaan. Hiermee heb ik deze heerlijke romige pastinaak en kastanje soep van gemaakt. Een lekker soepje voor in de winter. Het is ook een feestelijk soepje, helemaal geschikt als […]

Risotto met venkel, dille en citroen

Risotto met venkel, dille en citroen

Wij zijn gek op risotto en eten dit dan ook regelmatig. Elke keer maak ik weer een andere risotto. Deze keer is het een Risotto met venkel, dille en citroen. Heerlijke romige vegetarische risotto met een lekkere anijssmaak van de venkel en ……. een geheim ingrediënt.   Risotto   Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Ik […]

Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Gratin van geroosterde rode kool

Gratin van geroosterde rode kool

Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis.   Gratin   Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.   Het mooie van dit gerecht is dat je alles […]

Geroosterde snackpaprika's met mozzarella

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, […]

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico is ideaal om te maken op een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken.   Parelcouscous   Ik ben niet zo gek op de structuur van couscous, maar parelcouscous vind ik heerlijk. Je zou denken […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden