Madeleines met speculaaskruiden

Madeleines met speculaaskruiden

Ik heb al heel lang een madeleine bakblik in de kast staan die nog nooit gebruikt was. Hoog tijd om me eens aan deze Franse cakejes te wagen. Maar zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n bakster. En toch heb ik ze gemaakt en voor de eerste keer vond ik ze heel goed […]

Bananenbrood met cranberries en spijs

Bananenbrood met cranberries en spijs

Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een makkelijk te maken Kerststol c.q. bananenbrood met de smaken van december erin. Een overheerlijk bananenbrood met cranberries en spijs, pistachenoten en speculaaskruiden. Dit wil je proeven!   Bananenbrood   Bananenbrood is een mooie manier om overrijpe bananen te verwerken. En […]

Zelf rode bessenjam maken

Zelf rode bessenjam maken

Wat doe je als je super verse rode bessen van Berrybrothers ontvangt? Dan ga je daar gelijk mee aan de slag natuurlijk. Ik heb hiervan een heerlijke jam gemaakt en die jam weer verwerkt in een lekker taartje. Omdat het december is, heb ik winterse smaken aan de jam toegevoegd zoals speculaaskruiden en mandarijn. Zelf […]

Jam van mandarijnen

Jam van mandarijnen

Manlief is van de mandarijntjes, maar ik had een soort gekocht wat hij niet zo lekker vond. Die bleven dus in de fruitschaal liggen en dat vind ik natuurlijk zonde. Als ik nu eens jam van mandarijnen ga maken, dan vindt hij het vast wel lekker. En dat was ook zo.   Jam van mandarijnen […]

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Ik heb nu een heerlijke en makkelijk te maken chocolade fudge met kersen en amandelen recept voor jullie. Sla deze vast op en maak het […]

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen zijn heerlijke snacks voor de lekkere trek tussendoor. Niet per se helemaal gezond omdat er roomboter en aardig wat maple syrup in zit. Je kunt dit eventueel vervangen door kokosolie en agavesiroop of een ander zoetmiddel.   Havermout   Je kunt havermout voor zoveel verschillende recepten gebruiken: ’s morgens als ontbijt de […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Witte chocolade Amarula truffels

Witte chocolade Amarula truffels

Ik kreeg een fles Amarula – Raspberry Chocolate African Baobab. Heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er ook iets mee maken. Het zijn deze te lekkere Witte chocolade Amarula truffels geworden. Wel een beetje zoet, maar zondig lekker! En deze chocolade bommetjes met likeur zijn super decadent maar super makkelijk te maken.   […]

Galette met kersen en blauwe bessen

Galette met kersen en blauwe bessen

In de Flevourbox van augustus zaten blauwe bessen van Fairplant uit Luttelgeest en kersen van de familie van Daele uit Dronten. Appels en peren van Fruithal Smits Aangezien zondag bakdag en/of toetjesdag is, heb ik een heerlijke galette met kersen en blauwe bessen gemaakt. Dit geserveerd met een bolletje vanille-ijs, nou dat smaakte goed kan […]

Appelcompote muffins met kaneel

Appelcompote muffins met kaneel

De kleindochters waren weer bij ons te logeren en die willen altijd bakken met oma. Ik wilde een cake bakken, maar nee het moesten cakejes (oftewel muffins) worden van de meisjes. Nu had ik nog een pot appelcompote die ik gekregen had op het aanrecht staan en daar zijn we mee gaan experimenteren. Het zijn […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden