Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.

 

De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. En zoals jullie misschien al weten, zijn wij gek op deze keuken. De tahini en dadelsiroop kan je in de grotere supermarkten vinden en/of in een Turkse winkel. Ik mocht een potje tahini van Al’Fez ontvangen in de Foodybox zomer van Kroon op het Werk. En daar wil ik dan natuurlijk gelijk mee aan de slag om er iets lekkers van te maken. Geloof me, deze dressing is goddelijk en zeker in combinatie met de aubergines. Probeer het eens!

 

Door de uiringen te laten marineren in de citroensap krijg je hele mooie roze uiringen en is de scherpte van de ui eraf. Misschien zal je niet alle uiringen gebruiken in dit recept, bewaar het potje dan in de koelkast. Hier blijft het zeker een week goed en kan je het gebruiken in een ander gerecht. Deze uiringen zijn heerlijk door een salade of zelfs op een hamburger in plaats van het plakje augurk bijvoorbeeld.

 

Tahini

 

En als je dan toch zo’n potje tahini gekocht hebt, kan je er nog heel veel andere lekkere gerechten mee maken. Zoals bijvoorbeeld Chocolade tahintruffels met kokos.

 

 

Recept Aubergine met tahini dadeldressing: