Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade.

 

Aziatische recepten

 

Wij zijn gek op de smaken van Aziatisch eten, dus heb ik meestal wel diverse smaakmakers hiervoor in huis. En ik had het geluk dat ik van Lee Kum Kee heel veel sauzen heb ontvangen, die ik graag uitproberen wil. Daar zit o.a. Plum sauce bij, een Oosterse pruimensaus die als smaakmaker gebruikt wordt in de Chinese keuken. Lekker bij Peking eend, loempia’s, noedels, wokgerechten of als dipsaus bij hapjes. Je kunt het ook gebruiken als dressing voor een salade zoals ik gedaan heb bij de wortelsalade.

 

5-spices of vijf kruidenpoeder is een specerijenmix met een hele specifieke smaak die ook veel in de Aziatische keuken gebruikt wordt. Heerlijk bij eend, kip of varkensvlees. Het is een krachtig mengsel met o.a. szechuan peper, steranijs, kruidnagel en kaneel erin. In deze mix komen de vijf smaken zoet, zout, zuur, bitter en umami bij elkaar.
Je kunt deze specerijen en smaakmakers vinden bij de grote supermarkten.
Mocht je geen gemberhoning (Melvita) kunnen vinden, gebruik dan gewone honing.

 

Ik heb de 5 spice kruidenmix ook gebruikt in dit heerlijke recept: Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip. Dus mocht je die kruiden in huis hebben of kopen, dan kan je dit ook maken.

 

Recept Aziatische kippendijen met wortelsalade: