Ik heb toch een heerlijk kaasfondue recept voor jou. Een fondue met drie soorten kaas. Je kunt dit recept als avondmaaltijd voor vier personen serveren, of serveer het als borrelhap voor ongeveer acht personen. Ik heb al diverse kaasfondue recepten uitgeprobeerd, maar dit recept is echt top en het is echt niet moeilijk om te maken.

 

Kaasfondue

 

Tja ik moet bekennen dat ik gek ben op kaas en alles wat met kaas gemaakt is. Dus ook op kaasfondue. Manlief is er wat minder gek op, maar de zwarte knoflook in dit recept heeft hem toch bekeerd. Dit vond hij super lekker.
Maak lekker zelf een kaasfondue en bepaal welke soorten kaas erin gaan. Het moeten natuurlijk wel kaassoorten zijn die goed smelten, of in ieder geval een goed smeltende kaassoort. Als je dit recept volgt, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn.

 

Ik heb drie soorten goed smeltkazen gekozen en die heb ik geraspt gekocht, maar je kunt ze ook zelf raspen.

Emmentaler

 

De Emmentaler is een stevige kaas met een lekkere nootachtige smaak. Het is een Franse kaas uit het Alpengebied, maar van oorsprong is deze gatenkaas en Zwitserse kaas.
Deze kaas is heel erg geschikt als basis voor een kaasfondue, maar je kunt de kaas ook goed gebruiken over de pasta, pizza of in een uiensoep.

 

Gruyère

 

Deze Zwitserse kaas is een wereldberoemde harde kaas. De kaas is vol romig met een lekkere aromatische pikante smaak. Gruyère komt uit het Zwitserse La Gruyère en mag alleen maar zo heten als het uit deze regio gemaakt wordt en op traditionele wijze gemaakt wordt. Ook deze kaas is uitermate geschikt voor een kaasfondue.

 

Comté

 

Comté is een Franse rauwmelkse kaas met een pikante en nootachtige smaak. Ook deze kaas is heel erg geschikt om te gebruiken in een fondue of voor het gratineren van gerechten.
De kaas heeft zoveel smaak omdat de koeien niet bijgevoerd worden en alleen maar gras, kruiden en bloemen eten in het Jura gebergte.

 

Erbij

 

Ik heb bij deze kaasfondue dip lekkere knoflookbroodjes gemaakt. Daarnaast heb ik drie verschillende soorten gekookte aardappeltjes, drie kleuren wortelen, broccoli, radijsjes en blauwe druiven geserveerd. Maar serveer groenten of fruit erbij wat jij lekker vindt. De groenten kan je eventueel blancheren of koken als je ze niet rauw wilt serveren.

 

Tips:

 

Als je dit bij de borrel gaat maken, is een goed glas wijn natuurlijk erg lekker erbij. Alleen bij koude dranken wordt de kaas een blok beton op je maag. Dus als je het als kaasfondue gaat serveren, kan je er misschien wel een lekkere warme thee bij drinken.

 

Extra nodig: Fonduepan 

 

 

Recept Fondue met drie soorten kaas: