Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en dat was een goed en lekker idee, kan ik jullie verklappen.

Je kunt deze omelet als lunch of als avondmaaltje serveren. Als dit jouw hoofdmaaltijd wordt, kan je er altijd nog een lekkere groene salade of een stokbroodje bij eten. Dan heb je toch een complete maaltijd.

 

Frittata

 

Frittata is een Italiaanse omelet. Deze is ooit uit armoede ontstaan en hierin werden de restjes groenten en pasta van de vorige dag verwerkt tot een complete maaltijd. Het zit eigenlijk tussen een omelet en een quiche in, omdat dit eiergerecht behoorlijk gevuld is. Je kunt het vullen met groenten, aardappelen, vlees, kaas en/of verse kruiden.
Ben jij ook zo gek op dit soort gerechten, dan heb ik nog een lekkere Spaanse omelet voor je, namelijk de Tortilla, een Perzische Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) of de Japanse omelet/pannenkoek Okonomiyaki. Probeer die ook eens.

 

Aspergetips

 

Aspergetips zijn dunne kleine asperges. Ze zijn er in de witte en groene variant. Deze asperges zijn meestal wel het hele jaar door verkrijgbaar. Je kunt ze natuurlijk ook vervangen door de grote groene asperges.

 

Minder vlees

 

Wij eten steeds minder vlees, maar om dan wel genoeg eiwitten binnen te krijgen is voor mij een uitdaging. Door mijn gastric sleeve operatie, moet ik goed erop letten dat ik zeker 75 gram eiwitten per dag naar binnen krijg. En als je dan geen vlees eet, is het wel goed uitzoeken hoe je dan aan je eiwitten komt. Eieren zijn een goede daarvoor natuurlijk.
In mijn blog: Vegetarische eiwitbronnen kan je lezen wat goede alternatieven zijn.

 

Tips:

 

Ik heb de frittata in een gietijzeren pan gebakken omdat deze in de oven kan. Je kunt hiervoor in de plaats ook een ovenschaal gebruiken. Vet deze dan wel goed in.
Als pittige saus* heb ik de saus van Raijmakers Heetmakers gebruikt. Je kunt hiervoor in de plaats ook tabasco gebruiken of als je niet van pittig houdt, laat het dan achterwege.

 

 

Recept Frittata met groene asperges en geitenkaas: