Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje.

 

Koud gerookte zalm

 

Ik had nog wat koud gerookte zalm over die ik bij ZalmvanUrk.nl besteld had. Hier bestel je de lekkerste zalm, of het nu vers, koud gerookt of warm gerookt is. Deze zalm komt rechtstreeks uit de fjorden van Noorwegen en wordt vers (dus niet ingevroren) geleverd in Urk waar ze de zalm zelf ambachtelijk roken volgens het geheime familierecept. Alleen de allerbeste zalm wordt puur en ambachtelijk gerookt bij ZalmvanUrk en dat proef je. Tjonge wat is deze zalm lekker!

 

Drie broers runnen dit bedrijf. Van jongs af aan leerden zij het ambachtelijk vak van roken van hun vader en inmiddels worden hun kinderen ook weer het vak geleerd om de traditie van dit familiebedrijf voort te zetten. Een uniek gerookte zalm met een heerlijke smaakervaring. Dit weten ze op Urk, maar ook ver daarbuiten.
Je kunt de zalm namelijk niet alleen in hun winkel kopen, maar ook online bestellen. Dan wordt het gemakkelijk en vers thuisbezorgd.

 

Aspergetips

 

Zo tegen de feestdagen zijn er wel weer aspergetips verkrijgbaar in de supermarkten en bij de groentewinkels. Ze zijn niet goedkoop, maar voor een speciale gelegenheid koop ik ze graag. En zeg nou zelf, deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips zien er toch super feestelijk uit, nietwaar?
Koop wel groene aspergetips en let erop dat ze goed vers zijn. Dit kan je o.a. zien aan de aspergekopjes. Als die niet hangen en er niet verlept uitzien, kan je ervan uitgaan dat ze vers zijn. Je hoeft ze maar eventjes te koken, ze moeten namelijk nog knapperig zijn. Giet ze gelijk na het koken af in een vergiet en spoel ze dan af met koud stromend water of nog beter leg ze in een bak met ijswater. Dan blijven ze mooi knapperig en groen.

 

Tips:

 

Als jij een speciaal etentje thuis geeft, dan heb ik hier nog wat tips voor het tafel dekken voor jou.

Ik heb 12 rolletjes kunnen maken van deze hoeveelheid zalm en asperges.

 

 

Recept Gerookte zalmrolletjes met aspergetips: