Ik had rundergehakt in de aanbieding gekocht. Van de ene helft heb ik deze heerlijke broodjes met Italiaanse hamburgers gemaakt. Omdat ik hiervan nog pesto en gehakt overhield, heb ik die gecombineerd in dit recept. Het zijn heerlijke pesto gehaktballetjes geworden. En omdat ze zo lekker waren, heb ik toch maar een foto ervan gemaakt en het recept uitgeschreven voor jullie. Een simpel receptje voor lekkere balletjes.

 

Gehaktballetjes

 

Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Je kunt ze als avondmaaltijd serveren of als borrelhapje. Ik heb dan ook aardig wat balletjes recepten op de site staan.
Pittige gehaktballetjes, Gehaktballetjes in zoetzuur, Aziatische vegetarische gehaktballetjes, Alb├│ndigas (Spaanse gehaktballetjes), Zweedse gehaktballetjes, Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst of Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst.
Zo zie je maar dat gehaktballetjes over de hele wereld populair zijn, net zoals deze Italiaanse pesto gehaktballetjes oftewel Polpette al pesto.

 

Pesto

 

De Italiaanse kruidenpasta pesto wordt gemaakt van verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie.
Je kunt ook van andere verse kruiden een kruidenpasta maken, ik heb er diverse op de site staan, zoek ze maar eens op. Ga hiervoor naar kopje: Recept zoeken, dan naar Sleutelwoorden en hier vul je pesto in. Dan komen ze allemaal tevoorschijn.

 

Maak de pesto alsjeblieft zelf, de pesto uit de supermarkt is echt niet lekker (vind ik althans). En zelfgemaakt is helemaal niet moeilijk, vooral niet als je een keukenmachine hebt. Je gooit alles erin en draait in no-time een heerlijke zelfgemaakte pesto. Het voordeel hiervan is dat je het naar eigen smaak kunt brengen, bijvoorbeeld meer kaas of pijnnoten erin of nog meer basilicumblaadjes erbij.

 

Tips:

 

Het recept van de zelfgemaakte pesto vind je hier.

Leg de gehaktballetjes na het draaien minimaal een uur afgedekt in de koelkast om te laten rusten. Hierdoor blijven de gehaktballetjes steviger tijdens het bakken.

Wat lekker is om een tomatensaus te maken bij deze gehaktballetjes en ze dan te serveren met spaghetti, pasta, orzo, polenta of gekookte rijst.

 

 

Recept Pesto gehaktballetjes: