Deze Aziatische pittige pindakip met noedelsalade is niet moeilijk te maken maar heeft wel een hele lijst met ingrediënten. Als er malse kip aan wordt toegevoegd, verdient het een hoofdrol bij elke zomerse lunch of avondeten. Een salade vol knapperige groenten met een lekkere pittige kippendij erop.

 

Het is (licht) pittig salade met pindakip, noedels en groenten. Het is een salade die niet echt een salade is, maar wel superlekker.
Het heeft een pittige smaak van rode peper en limoensap en het is extreem vullend dankzij die pindakip en de stapel noedels. En het is ook kleurrijk, knapperig en fris, dus ja, het is mijn favoriete categorie van eten.

 

Soba noedels

 

Dit noedelsoort wordt geleverd in kleine bosjes omwikkeld met een klein stukje schattig papier. En nadat het is gekookt en gemengd met rauwe groenten en een lekkere dressing, wordt het zo bevredigend.
Maar goed, raad eens? Het is ook glutenvrij omdat soba bestaat uit boekweit.
Soba noedels zijn dus gemaakt van 100% boekweitmeel. Boekweit is van nature glutenvrij en bevat bovendien vier keer zoveel vezels dan gewoon meel.
Boekweitmeel geeft soba noedels een zeer lekkere en heerlijke textuur en smaak. En het is goed voor je!
Probeer ook eens deze zalige Soba noedelsoep met tofu.

 

Groenten

 

Komkommer en wortel wordt veel gebruikt in Aziatische salades. Maar je kunt heel veel andere soorten groenten gebruiken. Denk aan paprika, kool, peultjes, sugar snaps, sojaboontjes, etc. Heerlijk en kleurrijk en vol van smaak.
Maak het met extra kip. Of vleesloos, met alleen maar groenten. Of maak het pittigere door meer rode peper te gebruiken. Het is helemaal aan jou, wat jij maar lekker vindt.

 

Tips:

 

Ik heb soba noedels gebruikt in de salade maar je kunt het vervangen door glasnoedels of een ander soort wat jij lekker vindt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pittige pindakip met noedelsalade: