Deze pittige maaltijdsoep is een ware oppepper voor een koude dag, maar is ook heerlijk om af te koelen op een hete dag. Romige soep met heel veel smaak, het is een beetje pittig en een beetje zoet. Maar je kunt altijd meer of minder rode curry toevoegen als je extra pittig of minder pittig wilt. Daarnaast is deze rode currysoep met garnalen ook nog eens snel te maken.

 

Rode curry

 

Wat de rode currypasta betreft, het goede nieuws is dat als je niet je eigen currypasta hoeft te maken. Er zijn veel verschillende goede merken te koop in de supermarkten, zonder conserveringsmiddelen, etc. Waarom zou je het zelf maken als er een goede optie is? En door het gebruik van deze currypasta, is deze soep in no-time gemaakt.
Gebruik zoveel of weinig als jij lekker vindt. Begin eerst met een lepel en voeg dan eventueel nog wat toe.

 

Basis

 

De basis van deze soep is een (kippen)bouillon en een blik kokosmelk. De kokosmelk maakt de soep zo rijk en romig en de rode currypasta maakt het vol van smaak en lekker pittig.
Hierdoor is deze soep zo populair, het is licht genoeg is om in de zomer te eten en stevig genoeg om in de winter van te genieten. Heerlijk om het hele jaar door van te genieten.

 

Garnalen

 

De delicate smaak van garnalen is perfect in deze soep. Bespaar jezelf tijd en koop garnalen die al gepeld en van binnen schoongemaakt zijn. Je kunt rauwe garnalen of gekookte garnalen gebruiken. De rauwe garnalen gaar je nog even in de soep en de gekookte doe je pas op het allerlaatste moment erbij.

 

Tips:

 

In plaats van sugar snaps kan je ook peultjes, bimi, broccoli, paksoi of paddenstoelen gebruiken in de soep. Of een combinatie hiervan.

Serveer de soep met lekker zelfgemaakt naanbrood*.

Ben je gek op dit soort soepen? Probeer dan ook eens deze heerlijke vegetarische Pho, Thaise pompoen soep met kokosmelk of miso noedelsoep met buikspek.

 

 

Recept Rode currysoep met garnalen: