Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt voor vegetariërs.
Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.
Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt voor vegetariërs.
Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Schil de pastinaak, snijd het kopje in kontje eraf en snijd ze in dunne stukken, snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de linzen en laurierblad toe en kook op laag vuur de linzen gaar in ongeveer 25 min. Giet ze af.
Leg de pastinaken in een ovenschaal en giet daar een de agavesiroop (of honing) en olijfolie over en rooster ze ong. 30 min. in de oven of tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 10 min. de appel toe en rooster deze ook.
Blancheer de bimi in gezouten water, giet ze af. Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en schud goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel alle ingrediënten voor de salade op een bord en giet er een beetje dressing overheen.