Deze blauwe butterfly pea chiapudding met mango is een heerlijke start van jouw ochtend. En zeg nou zelf, hoe leuk is het om blauw voedsel te eten? Blauw is mijn favoriete kleur, dus ik kan niet enthousiaster zijn over dit plantaardige, volledig natuurlijke, magische blauwe ontbijtje.

 

Ontbijt

 

Elke morgen eten wij een ander ontbijtje, de ene keer is het overnight oats, een smoothie en de andere keer is het een chiapudding.
In mijn blog: Ontbijt je wel, lees je alles over de voordelen van een goed ontbijt. Daarbij is toverwoord variëren, probeer dus elke ochtend een ander ontbijt te eten. Ook al denk je dat je geen tijd hebt om te ontbijten, is er altijd wel een oplossing hiervoor. Maak het ’s avonds alvast klaar, dit kan je heel makkelijk doen met een overnight oats, smoothie of een chiapudding. Dan hoef je dit ’s morgens alleen nog maar uit de koelkast te trekken en op te eten. Desnoods neem je het mee voor onderweg.

 

Tenzij je aan intermittent fasting doet, dan wordt er niet ontbeten. Maar dan kan je alsnog deze heerlijke butterfly pea chiapudding met mango ’s middags als tussendoortje eten. Dus geen excuses meer en maak deze blauwe variatie op een chiapudding.

 

Butterfly pea

 

Zoals je aan de naam kunt zien, wordt het poeder gemaakt van een afkooksel of aftreksel van de bloemen van de butterfly pea plant. De thee hiervan wordt al eeuwen gebrouwen in Zuidoost-Azië, maar is pas een paar jaar geleden hierbuiten geïntroduceerd. Als je zin hebt in een cool wetenschappelijk experiment, voeg dan een scheutje citroen- of limoensap toe en zie hoe de kleur paars wordt als de pH verandert.
Het is een geweldige manier om voedsel op natuurlijke wijze te kleuren. De butterfly pea heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen, zo zit het vol met krachtige antioxidanten en is het ontstekingsremmend.

 

Chiapudding

 

Deze pudding gemaakt met chiazaadjes is lekker als ontbijt of zelfs als verantwoord nagerecht. Het fijne van chiapudding is dat je het de avond ervoor al kunt klaarmaken. Zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou. Dit is vooral lekker als je haast hebt ’s morgens en eigenlijk geen tijd hebt om te ontbijten.

 

Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan wordt het geheel een beetje geleiachtig. Als dat in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.

 

Nog meer chiapudding recepten:

 

Omdat wij nogal gek zijn op chiapudding, kan je diverse soorten vinden op de site. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Peanut butter jelly chiapudding, Chiapudding met kiwi, Koffie chiapudding met pindakaas, Chiapudding met geroosterde aardbeien, Koffie chiapudding met Skyr of deze ook zo mooie blauwe Spirulina chiapudding met bramen. Klinkt niet verkeerd toch?

 

 

Recept Butterfly pea chiapudding met mango: