Om een feestelijk koffie te schenken na een etentje, heb ik hier een recept voor een heerlijke Chai coffee mocktail. Een heerlijke alcoholvrije afsluiter van een feestelijk diner thuis. Maak dit in plaats van koffie en je gasten zullen verrast zijn.

 

Deze mocktail is heerlijk om te serveren op een speciale avond, bijvoorbeeld met de feestdagen. Of serveer het als nagerecht. Het is vooral door de kruidenmix een hartverwarmend drankje is. Serveer hem warm op koude avonden of koud op een warme zomeravond.

 

Chai

 

Ik ben gek op de smaken van chai. Chai is eigenlijk het woord voor thee in o.a. India. Tegenwoordig kan je diverse soorten Chai theezakjes vinden in de winkels. Het is een pittige thee gemaakt van een Indiase kruidenmix. Deze chai kruidenmix kan je ook zelf maken, het recept vind je hier*. En met die kruidenmix heb ik weer een siroop gemaakt welke door de koffie gaat voor een kruidige smaak.

 

Ik maak altijd een grote pot van de chai kruidenmix, want die kruiden zijn niet alleen erg lekker in dit drankje of door de thee, maar je kunt het ook gebruiken in diverse recepten. Zoals in Chai chocoladetruffels, erg lekker om te maken bij deze coffee mocktail. Of Chai muffins of door zelfgemaakte Chai granola.

 

Van de deze kruidenmix heb ik de siroop gemaakt. Maar je kunt de siroop ook maken van een paar zakjes chai thee. En als je de siroop gemaakt hebt, kan je naar hartenlust gaan mixen. Deze Chai wodka cream cocktail heb ik er bijvoorbeeld ook van gemaakt. Dit kan je ook serveren na een speciaal etentje.

 

Mocktails

 

Cocktails zijn alcoholische mixdrankjes gemaakt van drie ingrediënten, waarvan er een daarvan alcohol bevat. Mocktails zijn alcoholvrije mixdrankjes. Je kunt diverse mocktails op de site vinden, zoek ze maar eens op. Het zijn heerlijke alternatieven voor een cocktail, waarbij je de alcohol echt niet gaat missen. Je kunt een heerlijke mocktail voor het etentje schenken.

 

Tips:

 

Met de chai siroop kan je ongeveer 6-8 mocktails maken.
In plaats van espresso kan je ook decafé espresso** zetten. Dat heb ik gedaan omdat ik ’s avonds geen koffie drink (anders slaap ik niet).

 

 

Recept Chai coffee mocktail: