Ik ben zomers gek op watermeloen. Lekker sappig en zoet en genot om zo op te peuzelen, maar ook om te verwerken in een salade zoals in deze heerlijke meloensalade met feta en kruiden. Een perfecte salade om zomers te maken, heerlijk als lunch maar ook super bij de barbecue. Meloen met feta en verse munt is gewoon een top combinatie.

 

Meloen

 

Behalve watermeloen heb ik ook een heerlijke zoete cantaloupe meloen gebruikt, maar je kunt ook andere meloensoorten gebruiken zoals de honingmeloen, Galia meloen of Piel de Sapo gebruiken in dit recept. Wel zou ik de watermeloen als basis nemen.

 

Er bestaan wel 70 soorten meloenen en elke meloen heeft zijn eigen smaak. De ene is wat zoeter en sappiger dan de ander. Maar meloenen zijn over het algemeen wel fruit, fris en vooral zomers. Heerlijk als tussendoortje uit het vuistje, in een fruitsalade, smoothie, granita of in een hartige salade.

 

Meloenen behoren tot de komkommerfamilie, net zoals de courgette en pompoen. Daardoor zijn ze eigen een groente. Meloenen zit boordevol met vitaminen en vezels.
Als je een meloen koopt, ruik er dan aan. Als de meloen lekker zoet ruikt, dan weet je dat hij rijp is.

 

Koop een pitloze watermeloen, ik had natuurlijk weer een meloen met pitjes te pakken. Maar de smaak was er niet minder om. Het prachtige rode vruchtvlees van de watermeloen was heerlijk sappig en zoet.
De cantaloupe meloen is wel een van de zoetste meloenen. Het heeft prachtig oranje vruchtvlees.
Het zoute van de feta gaat zo goed samen met beide zoete meloenen. Net zoals Parmaham zo goed gaat met meloen.

 

En van watermeloen kan je nog zoveel meer lekkers maken. Zoals bijvoorbeeld ijskoude Gazpacho van watermeloen, Gegrilde watermeloen salade gemaakt op de barbecue, Frozen watermeloen cooler, Watermeloen granita of een Watermeloen smoothie.

 

 

Recept Meloensalade met feta en kruiden: