Ben je gek op pizza en prei? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze pizza met prei en spekjes is een heerlijke pizza volgeladen met prei en – voor het hartige – met spekjes. Natuurlijk kan je de pizza zonder spekjes maken, dan heb je een heerlijke vegetarische pizza.
Een simpele combinatie maar vol van smaak, dit wil je proberen!

 

Pizza

 

Ik vind zelfgemaakte pizza’s toch het lekkerst. Je bepaalt namelijk zelf welke topping je erop doet. Je kunt daarom ook best veel pizzarecepten vinden op de site. Zoek ze maar eens op onder het kopje: Recept zoeken en dan naar Sleutelwoorden. Hier vul je pizza aan en al die lekkere recepten ploppen tevoorschijn.

 

Voor dit recept heb ik een rol pizzadeeg zonder tomatensaus gekocht. Deze handige verse pizzabodems vind je wel in de meeste supermarkten denk ik. Het is een behoorlijk grote pizzabodem, daarom is deze pizza voldoende voor twee personen.

 

Bak eerst de spekjes en groenten in een pan, bak ondertussen de pizzabodem met de kaas. Beleg het daarna met de spek en prei. Dan gaat het nog even in de oven om de mozzarella te laten smelten.
Ik heb de pizza op deze manier gebakken omdat je anders een natte bodem krijgt door de gebakken prei. Op deze manier voorkom je dat. Mocht het spek en de prei toch nog erg vochtig zijn na het bakken, giet het dan even af in een vergiet.

 

Prei

 

De prei is familie van de ui, lente-ui en knoflook. Meestal worden deze groenten alleen maar gebruikt als smaakmaker in een gerecht, maar in deze pizza speelt prei de hoofdrol. En terecht want het is een heerlijke groente met veel smaak wat ook nog eens gezond is voor ons. Prei bevat namelijk heel veel voedingsstoffen, vitamines, mineralen, vezels en weinig calorieën. Het lekkerste deel is natuurlijk het witte deel, maar in het donkergroene deel zit de meeste vitamines en mineralen. Gebruik daarom de hele prei op deze pizza.

 

Ben jij ook zo gek op prei? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten met prei in de hoofdrol, namelijk deze:

 

Gestoofde prei met tomaten
Preistamppot met blauwe kaas en daslook
Lasagne met prei en walnoten
Preirisotto met geitenkaas en spekjes
Prei vinaigrette
Preisoep

 

Kaas

 

Ik heb mozzarella en Italiaanse Fontina kaas gebruikt op de pizza, Fontina heeft een iets zoete en nootachtige smaak. Je kunt ook een andere kaas nemen die lekker smelt zoals bijvoorbeeld Emmentaler, Gruyère, Gouda of Tallegio.

 

 

Recept Pizza met prei en spekjes: